Fatma Şahin'den Önemli Açıklama! Video ile duyurdu
Belediye, şehir genelinde toplanan atık gıdaları işleyerek sokak hayvanları için tamamen sıfır maliyetli mama üretimi yapıyor.
Videoda, lokanta ve zincir marketlerde gün sonunda kalan gıdaların özel ekipler tarafından toplandığı ve belediyenin kurduğu modern tesislerde işlenerek mama haline getirildiği görülüyor. Bu sistem sayesinde hem gıda israfının önüne geçiliyor hem de belediyenin mama giderleri ortadan kalkıyor.
Fatma Şahin, projenin “Gaziantep Modeli Belediyecilik” anlayışının önemli örneklerinden biri olduğunu belirtti. Atık gıdaların değerlendirilmesinin hem çevre hem de sokak hayvanları için büyük fayda sağladığını ifade eden Şahin, sistemin sürdürülebilir bir model olduğuna dikkat çekti.
Şahin, “Şehir genelindeki lokanta ve marketlerden kalan gıdaları topluyoruz. Bu gıdalar tesislerimizde işlenerek mama haline geliyor. Böylece sokak hayvanlarımız besleniyor ve çöpe gidecek gıdalar ekonomiye kazandırılıyor” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.