Suriyeliler Gaziantep'e yeniden mi geliyor?

Suriye’de Dürzi grupların başlattığı iç karışıklıklar ve İsrail’in Şam’daki stratejik hedeflere yönelik art arda gerçekleştirdiği hava saldırıları, sınır hattına en yakın şehirlerden Gaziantep’te, “Suriyeliler yeniden mi geliyor?” endişesi başlattı
Suriyeliler Gaziantep'e yeniden mi geliyor?

Suriye’de Dürzilerle başlayan iç karışıklıklar ve İsrail’in Şam’a yönelik saldırıları, bölgeyi yeniden hareketlendirdi. Gaziantep halkı, sınırdaki gelişmeleri endişeyle izliyor.

KRİZ YENİDEN KAPIDA MI?

Suriye’deki iç savaşın durulmaya başladığı yönündeki umutlar son haftalarda yerini yeniden belirsizliğe bıraktı. Özellikle İsrail’in Suriye Dışişleri Bakanlığı ve Başkanlık Sarayı’na düzenlediği saldırılar, hem ülkede hem de çevre coğrafyalarda panik havası oluşturdu. Bununla birlikte, Dürzi grupların ülke içinde başlattığı silahlı hareketlenme, iç çatışma riskini yeniden gündeme taşıdı.

GAZİANTEP TEYAKKUZDA

Gaziantep, Türkiye’nin en büyük sınır şehirlerinden biri olması nedeniyle bu tür gelişmelerden ilk etkilenen noktalardan biri. Daha önce Suriye’den gelen mülteci akınının merkezlerinden biri olan şehir, şimdi “yeniden göç” ihtimaliyle karşı karşıya. Özellikle geçmişte ülkesine dönen Suriyelilerin, bu yeni kriz dalgasıyla tekrar Gaziantep’e yönelip yönelmeyeceği sorusu kentteki gündemin başına yerleşmiş durumda.

HALKTA TEDİRGİNLİK BÜYÜYOR

Şehir halkı, sosyal medyada ve günlük sohbetlerde bu konuyu yoğun bir şekilde tartışıyor. Sınırda olası bir hareketlilik yaşanması durumunda, başta güvenlik olmak üzere, sosyal ve ekonomik dengelerin nasıl etkileneceği sorgulanıyor. Vatandaşlar, “Yıllar sonra kentte denge sağlanmaya başlamışken, yeniden bir göç dalgası Gaziantep’in yükünü artırır. Her şey daha da zorlaşır” şeklinde görüş bildiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.