Gaziantep'te Sıcaklar Alarm Veriyor: Belediyelerden Serinleme Hamlesi Bekleniyor

Gaziantep'te Sıcaklar Alarm Veriyor: Belediyelerden Serinleme Hamlesi Bekleniyor
Gaziantep son günlerde tarihinin en sıcak yaz dönemlerinden birini yaşıyor.

Meteoroloji verilerine göre kentte hava sıcaklığı gölgede 44-46 dereceyi bulurken, hissedilen sıcaklık 50 dereceye kadar çıktı. Bu aşırı sıcaklar özellikle yaşlılar, kronik hastalar ve açık alanda çalışanlar için ciddi bir tehdit haline geldi.

Gaziantepliler, bu olağanüstü sıcaklık karşısında yerel yönetimlerden serinleme önlemleri bekliyor. Sosyal medyada ve yerel mecralarda çok sayıda vatandaş, belediyelere çağrıda bulunarak geçici serinleme alanlarının oluşturulmasını, klimalı otobüs durakları kurulmasını, su püskürten sistemlerin devreye alınmasını ve ücretsiz su dağıtımı gibi uygulamaların hayata geçirilmesini istiyor.

Ancak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Şahinbey ve Şehitkamil ilçe belediyeleri tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu durum, kentte sıcak hava dalgasına karşı alınacak önlemler konusunda belirsizliğe yol açtı.

Uzmanlar ise konunun yalnızca konfor değil, aynı zamanda halk sağlığı meselesi olduğunu vurguluyor. Güneş çarpması, tansiyon sorunları, sıvı kaybı ve sıcaklık kaynaklı diğer sağlık risklerinin arttığına dikkat çeken sağlık otoriteleri, yerel yönetimlerin hızlı ve etkili çözümler üretmesi gerektiğini ifade ediyor.

Özellikle şehir merkezindeki yoğun bölgelerde kurulabilecek gölgelikler, mobil serinleme üniteleri ve klimalı sosyal tesisler gibi uygulamaların hem halk sağlığını koruyacağı hem de toplumsal rahatlama sağlayacağı belirtiliyor.

Gaziantep’te sıcak hava dalgasına karşı belediyelerin nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenirken, gelişmeler oldukça kamuoyuna duyurulacak. Yerel yönetimlerden açıklama gelmesi durumunda haber güncellenecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.