Gaziantep Yangın Tehlikesine Karşı Alarmda: 250 Kişilik Ekip Sahada
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yangın riskine karşı kentte alınan önlemleri kamuoyuyla paylaştı. Şahin, 250 kişilik ekip ile birlikte ormanlık alanlarda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü duyurdu.
Fatma Şahin: “Yangınları Üzülerek Takip Ediyoruz”
Son günlerde ülke genelinde peş peşe çıkan orman yangınlarının endişe verici boyutlara ulaşmasının ardından bir açıklama yapan Başkan Şahin, Gaziantep’te benzer bir felaketin yaşanmaması için önlemlerin artırıldığını vurguladı.
“Ülkemizin çeşitli bölgelerinde devam eden orman yangınları yüreğimizi dağlıyor. Ekiplerin havadan ve karadan canla başla verdiği mücadeleyi dualarımızla takip ediyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun.” diyen Şahin, sahada sürdürülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Kuru Ot ve Atıklar Temizleniyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan 250 kişilik ekip, ormanlık alanlarda yangına neden olabilecek kuru ot, dal ve atıkları temizleyerek riskli bölgeleri güvenli hale getirmeye çalışıyor.
Şahin, şu sözlerle çalışmaları özetledi:
“Gaziantep’te bu felaketin yaşanmaması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Ormanlık alanlarımızda yangına sebep olabilecek tüm unsurları tek tek ortadan kaldırıyor, önleyici müdahalelerde bulunuyoruz.”
Vatandaşlara Çağrı: “Ormanlarımızı Hep Birlikte Koruyalım”
Şahin, açıklamasının sonunda Gazianteplilere de çağrıda bulundu:
“Siz kıymetli hemşehrilerimizden ricamız, ormanlarımızı hep birlikte koruyalım. Lütfen bu alanlarda yangına sebep olabilecek hiçbir davranışta bulunmayalım. Dualarımız yangın bölgelerinde görev yapan tüm kahramanlarımızla.”
Yangın İstatistikleri Endişe Verici
Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre, Haziran ayının ilk yarısında 203, ikinci yarısında ise 409 orman yangını kayda geçti. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması, yangın riskini ciddi şekilde artırdı.
Gaziantep’te bu riskin minimize edilmesi adına başlatılan önleyici çalışmaların yaz boyunca artarak devam etmesi bekleniyor. Yerel yönetimlerin koordineli mücadelesi, vatandaş desteğiyle birleştiğinde, olası bir felaketin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.