Gaziantep ve Hatay Osmaniye'ye Mi Bağlanacak? Başkan'dan Tartışma Yaratan Paylaşım

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in sosyal medyada paylaştığı harita büyük yankı uyandırdı.
Gaziantep ve Hatay Osmaniye'ye Mi Bağlanacak? Başkan'dan Tartışma Yaratan Paylaşım

Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye, Hatay’ın Erzin ve Dörtyol ilçelerini Osmaniye’ye dahil eden hayali bir harita paylaşan Çenet, “Osmaniye’nin ticaret ve liman şehri olmasının önü kesildi” diyerek tartışmalı bir çıkış yaptı. Harita ve açıklamalar kısa sürede Gaziantepliler ve Hataylıların tepkisini çekerken, siyaset cephesinden de sert eleştiriler geldi.

Gaziantep ve Hatay Haritada Osmaniye’ye Katıldı

Osmaniye’yi büyükşehir yapma arzusunu dile getiren Çenet, sosyal medya hesabından paylaştığı haritada Osmaniye sınırlarını genişleterek, Hatay ve Gaziantep’in bazı ilçelerini Osmaniye topraklarına kattı. Paylaşımında Osmaniye'nin “liman ve ticaret şehri olmasının önünün kesildiğini” savunan Çenet, tarihi ve kültürel kökenleri gerekçe göstererek, Dörtyol, Erzin, Nurdağı ve İslahiye’nin Osmaniye’ye “avdet etmesi” gerektiğini öne sürdü.

MHP'li Çenet'in paylaşımı şöyle:

Gaziantep ve Hatay'dan Sert Tepkiler

Çenet’in paylaşımı sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, özellikle Gaziantepli ve Hataylı kullanıcılar tepkilerini dile getirdi. Birçok kişi, harita üzerinden siyasi mesaj verilmesini “bölge halkını hiçe saymak” olarak nitelendirdi. Tartışmanın büyümesi üzerine siyasi çevrelerden de açıklamalar geldi.

Şamil Tayyar’dan Esprili Ama Sert Tepki: “Gaziantep’e Katılın”

Ak Parti Gaziantep eski milletvekili Şamil Tayyar, Osmaniye Belediye Başkanı’na ironik bir dille yanıt verdi. Osmaniye’nin büyükşehir olma çabasını “anlamsız ve abartılı” bulan Tayyar, harita üzerinden yapılan planlara tepki gösterdi:

Tayyar'ın açıklaması şu şekilde:

"Osmaniye’nin MHP’li Belediye Başkanı Sevgili İbrahim Çenet, ili büyükşehir yapmak için kolları sıvamış.

Heyecanlı bir başkanımız.

Öyle ki Hatay’dan Dörtyol ve Erzin’i, Gaziantep’ten Nurdağı ve İslahiye’yi şimdiden topraklarına bağlamış.

Yeni haritayı yayınlamış.

Osmaniye Bahçeli’nin memleketi olunca bu ifadeler ciddiye alınmış, Gaziantep de Hatay da karışmış, haliyle.

Zor bir iş.

Özellikle Hatay’ın özel bir durumu var, Dörtyol ve Erzin’in koparılması milli güvenlik sorunu.

Nurdağı ve İslahiye’nin nüfusu da Osmaniye’yi büyükşehir yapmaya yetmez.

Aslında daha pratik ve kolay bir yol var.

Osmaniye, Gaziantep’e bağlanarak büyükşehir olabilir.

Devlet Beyi de Gaziantep’te aday görmekten onur duyarız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum