Gaziantep'te Sıcaklık Düşecek! Türkiye’ye Yaz Ortasında Kar Sürprizi Geliyor
Uzmanlar, bazı bölgeler için kar yağışı uyarısı yaparken, Güneydoğu’da ani sıcaklık düşüşleri yaşanabileceği tahmin ediliyor.
Yaz Ortasında Kar Uyarısı: Tarih Verildi
Hava durumu analiz platformu Hava Forum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Doğu Karadeniz yaylaları için 23 Haziran gecesi kar yağışı ihtimali olduğunu duyurdu. Bu alışılmadık meteorolojik gelişme, Türkiye’nin pek çok bölgesinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inmesine neden olacak.
Gaziantep'te Sıcaklıklar 8-10 Derece Birden Düşecek
Meteoroloji kaynaklarına göre Gaziantep'te önümüzdeki hafta başından itibaren hissedilir bir serinleme yaşanacak. Kentte bugün 38 dereceye kadar çıkan hava sıcaklıklarının, salı günü itibariyle 27-28 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor.
Yetkililer ani sıcaklık düşüşlerinin sağlık problemlerine yol açabileceğini belirterek, özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
Uzmanlardan Tarımsal Üreticilere Önemli Uyarı
Gaziantep çevresindeki tarım alanlarında faaliyet gösteren çiftçiler için de uyarılar geldi. Sıcaklık düşüşüyle birlikte bazı bölgelerde gece serinliğinin zeytin, fıstık ve sebze üretimini olumsuz etkileyebileceği belirtildi. Uzmanlar, ürünlerin gece örtüsüyle korunması veya nem takibinin artırılması yönünde üreticilere tavsiyelerde bulundu.
Güneydoğu’da Yağış Beklentisi Artıyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün haftalık tahmin raporlarına göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde pazartesi ve salı günü kısa süreli sağanak geçişleri bekleniyor. Gaziantep merkezde yağış ihtimali zayıf olsa da, ilçelerde lokal yağmurlar görülebilir.
Doğu Karadeniz Yaylalarında Kar Alarmı
Özellikle Trabzon, Rize, Artvin yaylaları için yapılan uyarılar dikkat çekici: “23 Haziran gece saatlerinden itibaren 2.000 metre üzeri rakımlı bölgelerde kar yağışı görülebilir.” Bu açıklama, yaz aylarında dahi hava şartlarının nasıl hızla değişebileceğini gösteriyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.