Gaziantep’te Karasu Çayı Alarm Veriyor: Yüzlerce Balık Ölü Bulundu!
Çayın farklı noktalarında yüzlerce balık ölü olarak kıyıya vurdu. Bölge halkını tedirgin eden olay, sosyal medyada paylaşılan görüntülerle geniş yankı uyandırdı.
Sosyal Medyada Büyük Tepki: “Bu Sessizlik Kabul Edilemez”
İlk olarak bir vatandaşın sosyal medya hesabından duyurulan olayda, çayın yüzeyinde suya çıkmış ve kıyıya vurmuş çok sayıda ölü balık görülüyor. Paylaşımda, “Araban Karasu Çayı'nda yüzlerce balık ölmüş. Yetkililer neden hâlâ sessiz? Derhal inceleme başlatılmalı.” ifadeleri yer aldı.
Görüntülerin ardından kısa sürede çok sayıda kullanıcı, balık ölümlerinin sebebinin araştırılması ve kamuoyuna açıklama yapılması çağrısında bulundu.
Şüpheler Kirlilik Üzerinde Yoğunlaşıyor
Çevre sakinleri, Karasu Çayı’na sanayi atıkları ya da tarımsal ilaç kalıntıları karışmış olabileceğini öne sürüyor. Bölgenin Antep fıstığı ve tarım üretimiyle öne çıkması, kullanılan zirai ilaçların su kaynaklarına sızma ihtimalini gündeme getirdi.
Resmi Kurumlardan Hâlâ Açıklama Yok
Olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen, henüz hiçbir resmi kurumdan açıklama yapılmadı. Balık ölümlerinin nedeni hakkında net bilgi bulunmazken, vatandaşlar yetkililerden derhal numune alınıp analiz yapılmasını talep ediyor.
Bölge Halkı Endişeli: “Sadece Balıklar Değil, Biz de Tehlikedeyiz”
Karasu Çayı etrafında yaşayan vatandaşlar, bu tür ölümlerin çevre sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturduğunu vurguluyor. İçme suyu kaynaklarının ve tarımsal sulamanın bu çaydan sağlandığını belirten halk, "Eğer bu su kirliyse, sadece balıklar değil biz de zehirleniyoruz demektir" diyerek seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.