Gaziantep'te Gıda Skandalı Büyüyor! İki Firma Daha İfşa Edildi: Baharat ve Nişasta Oyunu Ortaya Çıktı
Şehitkamil ilçesinde faaliyet gösteren işletmelerde, sağlığa zararlı ve aldatıcı içerikler tespit edildi. Skandal, kentte büyük yankı uyandırdı.
Bakanlık Listeyi Güncelledi: Gaziantep’te 2 Firma Daha İfşa Edildi!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesine Gaziantep'ten iki yeni firma daha eklendi.
Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün saha denetimleri sonucunda şu ihlaller belirlendi:
Daloğlu Biber Baharat Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Nakliyat Ltd. Şti.
İhlal: Gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespit edildi.
Delal Şahin
İhlal: Ürünlerinde taklit ve tağşişe yol açan nişasta bulundu.
Gazianteplilere Uyarı: Etiketleri Kontrol Edin, Marka Bilinci Geliştirin!
Yetkililer, tüketicilerin gıda alımlarında dikkatli olmaları, etiket bilgilerini kontrol etmeleri ve yalnızca güvenilir markaları tercih etmeleri gerektiğini belirtti. Denetimlerin sürdüğü, benzer içeriklerde uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda yeni ifşaların da yapılacağı bildirildi.
Bakanlıktan Açıklama: “Tüketiciyi Kandıran Herkes Teşhir Edilecek”
Tarım ve Orman Bakanlığı şu açıklamayı yaptı:
“Tüketicinin sağlığını ve hakkını hiçe sayanlara karşı mücadelemiz sürecek. Hileli ürün tespit edilen tüm firmalar kamuoyuyla paylaşılacaktır. Gıda güvenliğinden taviz yok.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.