Gaziantep Şehitkamil Meclisi Karıştı: CHP Grubu Toplantıyı Terk Etti!
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde belediye meclis toplantısı bir kez daha tansiyonun yükseldiği dakikalara sahne oldu. Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Açıkgöz’ün başkanlık ettiği Haziran ayı 1. oturumunda, CHP Grubu ile belediye yönetimi arasında komisyonlar üzerinden yaşanan anlaşmazlık yeniden krize dönüştü.
“Komisyonlar Hükümsüz!”
CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu, gündem dışı söz alarak sert ifadelerle kürsüye çıktı. Sucu, komisyon seçimlerinin usulsüz yapıldığını öne sürerek, bu komisyonların aldığı kararların da geçersiz olduğunu savundu.
“Bu komisyonlar yasal değil, alınan kararlar bizim için yok hükmündedir. Şehitkamil’e yazık ediliyor,” diyen Sucu, protesto amacıyla CHP grubunun oturumu terk edeceğini duyurdu.
CHP Meclisi Terk Etti
Sucu’nun açıklamasının ardından CHP’li meclis üyeleri salonu terk etti. O anlarda mecliste kısa süreli bir gerginlik yaşanırken, bazı üyeler tepkili bir şekilde meclis başkanlık kürsüsüne doğru yürüdü. Diğer parti gruplarının ise oturuma devam etmesiyle toplantı eksik çoğunlukla sürdürüldü.
Şehitkamil’de Meclis Geleneği: Gerilim
Bu olay, son aylarda Şehitkamil Belediye Meclisi'nde yaşanan tartışmalı oturumlara bir yenisini ekledi. Özellikle Başkan Umut Yılmaz’ın uzun süredir toplantılara katılmaması ve CHP’den istifa etmesi sonrası, meclisteki denge giderek hassaslaştı.
Siyasi Kriz Derinleşiyor
CHP’nin meclis içindeki etkisinin giderek azaldığı yorumları yapılırken, parti grubunun her fırsatta “hukuksuzluk” eleştirisiyle meclis çalışmalarını protesto etmesi, yerel siyasette gerilimin önümüzdeki günlerde daha da artacağının sinyalini veriyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.