Adanalılar Rest Çekti! Gaziantep Şimdi Ne Yapacak? Kebap Arenasında Yeni Tur Başlıyor

​​​​​​​Gaziantep, kebap ve et tutkunlarının vazgeçilmez rotası olarak bilinirken, Adana’nın meydan okumasıyla bu iki gastronomi devi arasında yeni bir rekabet ateşi yakılıyor.
Adanalılar Rest Çekti! Gaziantep Şimdi Ne Yapacak? Kebap Arenasında Yeni Tur Başlıyor

Adana Kasaplar Odası ve kebap ustalarının “Kimsenin bize meydan okumaya gücü yetmez!” restine karşılık, Gaziantep cephesinden de sesler yükseliyor.

Adana’dan Yüzyıllık Gurur: “Kebap Bizim Mirasımız”

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, “Adana Kebap, Osmanlı’dan gelen mirasımız; festivallerde 400 tona yakın et tüketiyoruz. Diğer illerden gelip bizim kebabımızı tattıktan sonra dönüp ‘bir daha denemek istiyorum’ diyenler var,” sözleriyle haklı gururunu ortaya koydu.

Kebabın sadece Türkiye’de değil, dünya çapında akla ilk gelen lezzeti olduğunu vurgulayan usta Ömer Algan ise şöyle konuştu:

“Kuzu etinden, zırhta çekilen kıyma kebabı sadece Adana’ya ait. Dünyanın her yerinden misafirlerimiz geliyor. Eğer en lezzetli kebap başka illerde olsaydı, onlar akın ederdi. Etin adresi Adana’dır!”

Gaziantep Sahaya İniyor: Tat, Tarih ve Torch Lezzeti

Bu sözler Gaziantep’te rahat karşılanmadı. Şehirde bilinen üç kuşaklı kebap ustalarından Mehmet Uslu, sosyal medyada başlayan tartışmaya katılarak şöyle dedi:

“Gaziantep’in fıstıklı kebabı, beyran çorbası ve kuşbaşılı lezzetleri kadar mezelerimiz de dünyaca ünlü. Biz de ‘Kebap başkenti burası’ diyoruz. Resti kabul ediyoruz, hakem sofralarımızda kurulacak.”

Gaziantep Ticaret Odası’ndan Ayşe Yılmaz ise:

“Gastronomi turizmi açısından her iki şehrimiz de bayrağı taşıyor. Şimdi bu dostane rekabeti dünya basınına taşıyalım, gastronomi haritamıza yenilikçi etkinlikler ekleyelim.”

Yeni Tur: Lezzet Festivali ve Ortak Hamle

Her iki kentten de haberler, “Kebap Başkentleri Festivali” adıyla ortak bir organizasyonun sinyalini veriyor. Planlanan festivalde:

  • Adana usulü kıyma kebabı ve Gaziantep usulü kuşbaşı kebap karşılaştırmalı tadım masalarına konacak.

  • Ustalar atölye sunumlarıyla tekniklerini paylaşacak.

  • Gastronomi yazarları ve dünya mutfak eleştirmenleri hakem jüri olarak yer alacak.

Taraftar ve Turistlerin Beklentisi

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek lezzet yolcuları, bu “kebap düellosunu” heyecanla bekliyor. Adanalı ve Gaziantepli ustalar, şimdiden turizm acenteleriyle görüşmeler yapıyor; festival tarihleri ve konaklama paketleri çok yakında açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum