Son Dakika… Gaziantep’te Dev AVM’de Skandal! Büyük Eylem Başladı
Esnaflar, hiçbir resmi açıklama yapılmadan iş yerlerinden çıkarılmaya çalışıldıklarını ifade ederek duruma tepki gösterdi.
“Emeğimiz Yok Sayılıyor, Geleceğimiz Gasp Ediliyor”
Esnaflar adına basın açıklamasını okuyan Sevgi Gül, yaşanan süreci şu sözlerle özetledi:
“Bizler Eskidji Bazaar’da yıllardır alın teriyle, emekle ayakta duran 25 esnafız. Bu esnafların yanında çalışan yüzlerce emekçi, dolaylı olarak geçimini bu düzen üzerinden sağlayan binlerce tedarikçi adına sesleniyoruz: Emeğimiz yok sayılıyor, geleceğimiz gasp ediliyor. Resmen sokağa atılıyoruz.”
Gül, AVM yönetiminin veya yetkililerin hiçbir alternatif sunmadan, herhangi bir bilgilendirme yapmadan, arka planda yürütülen anlaşmalarla iş yerlerini ellerinden almaya çalıştıklarını iddia etti.
“Bu Sadece Bir Kira Meselesi Değil, Bu Bir Geçim Mücadelesidir”
Açıklamasında kararın yalnızca bir kira sorunu olmadığını belirten Gül, “Bu karar, yüzlerce ailenin sofrasındaki ekmeğiyle oynayan, binlerce insanı işsizliğe ve umutsuzluğa iten bir yıkım kararının ta kendisidir” ifadelerini kullandı.
Gül şu soruları yöneltti:
25 esnafın emeği bu kadar mı değersiz?
Yüzlerce çalışanın ailesi ne olacak?
Binlerce tedarikçinin kaybını kim telafi edecek?
Bu yapılan vicdana, hukuka, insafa sığar mı?
Yöneticilere Çağrı: “Bu Karar Geri Alınmalı”
Açıklamada Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve hükümet yetkililerine çağrıda bulunularak destek istendi. Gül, “Bu karar sadece bizim değil, aynı zamanda sizin de vicdani sorumluluğunuzdur. Talebimiz net: Verilen kararlar geri alınmalı ya da yeniden değerlendirilmeli, esnafa yeni yer veya çözüm önerisi sunulmalıdır” dedi.
“Bu Sadece 25 Esnafın Meselesi Değil”
Protesto sırasında sık sık “Adalet istiyoruz”, “Ekmeğimizden vazgeçmeyeceğiz” sloganları atılırken, esnaf temsilcileri, bu kararın yalnızca kendilerini değil, Türkiye’nin üretim gücünü, emeğe olan saygıyı ve geleceğe olan inancı da yaraladığını ifade etti.
Son olarak Gül, “Bugün burada sadece kendi işimiz için değil, adalet için, ekmek için, insan onuru için haykırıyoruz. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.