Gaziantep’te Depremzedelere Kritik Uyarı: Evinizi Kaybetmemek İçin 60 Gününüz Var!

AFAD’dan Gaziantep’te konut hakkı kazanan depremzedelere son çağrı geldi. Borçlandırma işlemlerini tamamlamayan hak sahiplerinin ev teslimi gerçekleşmeyecek, yasal süre sonunda haklar iptal edilecek. Depremzedeler dikkatli olmalı, süreci kaçırmamalı!
Gaziantep’te Depremzedelere Kritik Uyarı: Evinizi Kaybetmemek İçin 60 Gününüz Var!

Borçlandırma İşlemi Yaptırmayanlar Evlerini Kaybedecek

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan duyuruda, Kahramanmaraş merkezli 2023 deprem afetlerinden etkilenen illerden biri olan Gaziantep’te hak sahibi vatandaşların açık borçlandırma işlemleri için 20 Mayıs 2025 ile 18 Temmuz 2025 tarihleri arasında başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.

Yasal Süre Dolmadan İşlemlerinizi Tamamlayın

Borçlandırma senedini imzalamayan ve yasal 60 günlük sürede işlemlerini tamamlamayanlar için hak sahipliği iptal edilecek. AFAD yetkilileri, hak sahiplerinin mağdur olmaması için sürelere azami özen göstermesi gerektiğini vurguladı.

Gaziantep Depremzedeleri Süreci Kaçırmasın

Depremden zarar gören ve konut hakkı kazanan Gaziantepli vatandaşlar, bu son çağrıyı dikkate alarak belirtilen süre içinde gerekli belgelerle AFAD’a başvuruda bulunmalı. Aksi takdirde, uzun süredir beklenen konut hakları ellerinden alınabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.