Gaziantep’te Staj İsyanı Büyüyor: “Emekliliğimiz Çalındı!”

Gaziantep’te Staj İsyanı Büyüyor: “Emekliliğimiz Çalındı!”
Gaziantep’te staj ve çıraklık mağdurları bu kez daha kalabalık, daha kararlı bir şekilde meydanlara indi. “Emeklilik hakkımız gasp edilemez” diyerek yürüyen grup, yıllardır çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekti.

Ellerinde “Staj sigortası emekliliğe sayılmalı!” ve “Bu ülkede küçük yaşta çalıştık, şimdi yok sayılıyoruz!” yazılı pankartlarla yürüyüş yapan mağdurlar, Gaziantep şehir merkezinde basın açıklaması yaptı.

“Yıllarımızı Sanayide Tüketip Hiç Sayıldık”

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Kaplan, yaptığı açıklamada şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

“Daha çocuk yaşta sanayi, üretim ve hizmet sektöründe çalışmaya başladık. Bu ülkenin yükünü küçük yaşta sırtladık. Ancak devlet sadece iş kazası ve meslek hastalığı için sigorta yaptı. Emekliliğe sayılmayan bu yıllarımız, hayatımızdan çalınmış yıllardır.”

“Bu Sessizlik Adaletsizliktir”

Kaplan, hükümete ve sosyal güvenlik kurumlarına çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Bizim mücadelemiz sadece kendi adımıza değil, yıllardır aynı adaletsizliği yaşayan milyonlar için. Bu sessizlik bir haksızlığı büyütüyor. Gerekirse her şehirde, her meydanda olacağız. Bu adaletsizliğe karşı sonuna kadar direneceğiz.”

Ne Talep Ediyorlar?

  • Staj ve çıraklık sürelerinin emekliliğe başlangıç olarak kabul edilmesi

  • Geçmiş sigorta primlerinin yeniden değerlendirilmesi

  • SGK yasalarının geri dönük mağduriyetleri giderecek şekilde düzenlenmesi


Gaziantep’te yükselen bu ses, Türkiye genelindeki milyonlarca staj mağdurunun taleplerine yeniden dikkat çekti. Ankara’dan bu sese yanıt gelip gelmeyeceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.