Gaziantep’te Konut Seferberliği! Tahmazoğlu Büyük Müjdeyi Verdi: Kimse Evsiz Kalmayacak
Konut sorunu yaşayan vatandaşlara umut olan bu açıklamada, dağıtım süreciyle ilgili kararların halkın katılımıyla alınacağı vurgulandı.
Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Değerli Hemşehrilerim,
Yapacağımız 3.000 yeni konutu kimlere verelim? Şartları nasıl olsun?
Fikirleriniz bizim için çok önemli. Yorumlara yazın, birlikte karar verelim!”
Katılımcı Belediyecilik Vurgusu
Bu çağrı, katılımcı belediyecilik anlayışının bir örneği olarak öne çıktı. Tahmazoğlu'nun açıklaması, sadece bir müjde vermekle kalmadı; aynı zamanda halkı sürece doğrudan dahil etmeyi amaçladı. Projeden kimlerin faydalanacağı, başvuru şartlarının neler olacağı gibi detayların belirlenmesinde halkın görüşleri alınacak.
Gaziantep’te Konut Sorununa Kalıcı Çözüm
Gaziantep’in büyüyen nüfusu ve artan konut ihtiyacı göz önünde bulundurulduğunda, bu proje şehir için oldukça stratejik bir öneme sahip. Özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi yapılması hedefleniyor. Tahmazoğlu’nun "Şahinbey’de kimse evsiz kalmayacak" sözü ise, projenin sosyal yönüne dikkat çekiyor.
Vatandaşlardan Yoğun İlgi
Açıklamanın ardından sosyal medyada binlerce yorum gelirken, vatandaşlar önerilerini ve beklentilerini dile getirdi. Özellikle şeffaflık, adil dağıtım ve gençlere öncelik verilmesi gibi konular öne çıkan talepler arasında yer aldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.