Gaziantep’e 10 Dakikalık Yağmur Sel Gibi Geldi: Kentte Hayat Kısa Süreliğine Durdu

Gaziantep’e 10 Dakikalık Yağmur Sel Gibi Geldi: Kentte Hayat Kısa Süreliğine Durdu
Gaziantep’te akşam üstü aniden bastıran sağanak yağış, sadece 10 dakika içinde kentin bazı bölgelerini adeta sele teslim etti.

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından gelen yağmur, özellikle Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde etkisini yoğun şekilde hissettirdi.

Vatandaşlar yağışa hazırlıksız yakalanırken, bazı cadde ve sokaklar kısa sürede göle döndü. Trafikte aksamalar yaşanırken, bazı araçlar su birikintileri içinde mahsur kaldı. Esnaf, dükkanlarının önünde biriken suyu temizlemeye çalıştı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, 10 dakikalık yağışın ne kadar güçlü olduğu açıkça görülüyor.

Yetkililer, yağışın kısa sürede etkisini kaybettiğini ancak benzer hava olaylarının hafta boyunca aralıklarla sürebileceğini belirtti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları ani su baskınları ve yerel dolu yağışlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su baskını yaşanan bölgelerde hızlı müdahale ile temizlik ve tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.