Deprem... 7.6 Büyüklüğünde Deprem ile 7 Metre Tsunami Dalgası Olabilir!
Prof. Dr. Celal Şengör, Marmara Bölgesi'ndeki olası bir yer kayması sonucu, merkezi havzada devasa bir tsunami oluşabileceğini belirterek, "Eğer bir yer kayması gerçekleşirse, bu Doğu Marmara'da büyük bir yer kayması sonucunda oluşacak ve 7 metreye kadar ulaşabilen tsunami dalgalarını tetikleyebilir" açıklamasında bulundu.
Konferans, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlendi ve bölgesel yetkililerle vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter'in de hazır bulunduğu konferansta, katılımcılara depremle ilgili önemli bilgiler aktarıldı.
Kuzey Anadolu Fay Hattı Alarm Veriyor: 7.6 Büyüklüğünde Deprem Tehlikesi
Prof. Dr. Celal Şengör, konferansta yaptığı konuşmada, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın hareketliliğine dikkat çekti ve İstanbul'dan başlayarak Marmaraereğlisi'ne kadar uzanan bu fay hattının, bölgedeki deprem riskini doğrudan etkilediğini vurguladı. Şengör, "Marmaraereğlisi'nde beklenen 7.6 büyüklüğündeki deprem, olası bir yer kaymasıyla birleştiğinde büyük bir tsunamiye yol açabilir" şeklinde konuştu.
İstanbul için Korkutucu Senaryolar: "Felaketi Düşünemiyorum"
Deprem gerçekçiliği konusunda önemli uyarılarda bulunan Şengör, konferansta İstanbul için korkutucu bir tablo çizdi. İstanbul'da meydana gelebilecek büyük bir depremin vahim sonuçlar doğuracağını ve alınması gereken önlemlerin yetersiz olduğunu belirten Şengör, "Her şey güllük gülistanlık diyemeyiz, gerçekçi olmak zorundayız. İstanbul'da olacak felaketi düşünemiyorum. Bu, korkunç olacak ve yeterli tedbir alınmadığından eminim" ifadelerini kullandı.
Ege Denizi'nde sabah saatlerinden bu yana 7 deprem yaşanırken, son depremin büyüklüğü 4.4 olarak açıklandı.
Ege Denizi beşik gibi sallanıyor. Son 8 saatte 3.5 ve 4.4 arasında toplam 7 deprem meydana geldi.
EGE DENİZİ'NDE 6. DEPREM
Ege Denizi sabah saatlerinden bu yana beşik gibi sallanıyor. Bölgede son olarak bir deprem daha meydana geldi. AFAD, saat 16.29'da yaşanan depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıkladı. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
BÖLGE SABAH SAATLERİNDEN BU YANA SALLANIYOR
Ege Denizi ilk olarak saat 08.31'de 3.9 büyüklüğünde depremle sallandı. Depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. İkinci sarsıntı, saat 09.02'de meydana geldi. 3.6 büyüklüğündeki deprem yerin 7 km altında gerçekleşti. Bir sonraki deprem ise 3.7 büyüklüğünde kaydedildi. Bu sarsıntı da yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı. Saat 09.58'de ise 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Ege Denizi Bodrum açıklarında saat 13.16'daki depremin büyüklüğü 4 olarak açıklanırken, derinliğinin 5 kilometre olduğu belirtildi. Saat 15.51'de yaşanan depremin büyüklüğü 4.2, derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.