Kahramanmaraş'ta Kaygı Yaratan Deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den Savrun Fayı Uyarısı!

Kahramanmaraş'ta Kaygı Yaratan Deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den Savrun Fayı Uyarısı!
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, erken saatlerde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı duyurdu.

Deprem, yakın zamanda meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan 6 Şubat'taki depremleri akıllara getirdi. Gözde yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Savrun Fayı'nın olası bir stres altında olabileceğine yönelik endişelerini ifade ederek kamuoyunu uyardı.


Türkiye'nin sismik hareketliliği ve deprem riski bilim insanları tarafından sürekli olarak gündemde tutulmaktadır. Naci Görür, kısa süre önce Kahramanmaraş Göksun'da gerçekleşen 4,3 şiddetindeki depreme ilişkin bir sosyal medya paylaşımı yaptı.


Depremin, Savrun Fayı'nın Çardak Fayı ile birleştiği bölgede gerçekleştiğini belirten Görür, bu fay hattının geçmiş depremlerle ilişkilendirildiğini belirtti. Önceki 7,6 büyüklüğündeki depremin hatırlatmasıyla, "Savrun Fayı'nın geçmiş sarsıntılar nedeniyle etkilenmiş olabileceği" konusundaki düşüncelerini aktardı.


Görür, konu hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: "Arkadaşlar, bugün Göksun-Acıelma/Kahramanmaraş'ta 4,3 büyüklüğünde sığ bir deprem meydana geldi. Bu deprem, Savrun ve Çardak fay hatlarının kesiştiği noktada gerçekleşti. 6 Şubat'ta meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki deprem, Çardak Fayı üzerindeydi. Savrun Fayı'nın bu geçmiş depremlerden dolayı bir miktar stres altında olabileceğini düşünüyoruz."

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.