Gaziantep'te Tapu Sahiplerini Sevindirecek Haber! Yeni Düzenleme ile Herşey Tapuda Artık Çok Kolay

Gaziantep'te Tapu Sahiplerini Sevindirecek Haber! Yeni Düzenleme ile Herşey Tapuda Artık Çok Kolay
Gaziantep ve Türkiye'de miras hukuku alanında yapılan yeni düzenlemeler, miras paylaşımlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu gelişme, tapu sahiplerine büyük bir rahatlama getiriyor.

Yeni düzenleme sayesinde, miras nedeniyle tapu sahiplerinin eline geçen mal varlıkları artık daha hızlı ve etkin bir şekilde paylaşılabilecek. Miras paylaşımında adalet, şeffaflık ve adillik ön planda olacak.


ANLAŞMAZLIKLAR SON BULACAK
Bu düzenleme, mirasçılar arasında yaşanan anlaşmazlıkları sona erdirmeyi hedefliyor. Böylece, adaletli bir miras paylaşımı sağlanması planlanırken, bürokratik süreçlerin hafiflemesi bekleniyor. Artık Gaziantep'te mirasçı kardeşlerin notere başvurmadan da mirasa konu olan taşınmazları paylaşabileceği müjdelendi.


DAHA ÖNCE NOTERE GİDİLMESİ GEREKİYORDU
Daha önce, taşınmazın devrini gerçekleştirmek için kardeşlerin noter onaylı bir sözleşmeye ihtiyaç duyduğu bir süreç söz konusuydu. Ancak yeni yapılan düzenlemeyle hisseli tapu devri için noter onayı şartı ortadan kalktı ve yazılı bir sözleşme yapılması yeterli hale geldi. Hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapu işlemlerinde hazır bulunması gerekiyor. Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin eksiksiz tamamlanması önem taşıyor.


YAZILI SÖZLEŞME YETERLİ
Gaziantep'te miras yoluyla mal varlığına kavuşan taraflar, aynı anne ve babadan geliyorsa, evin devri için artık sadece yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Hisseli tapuların kesin satış işlemleri sırasında, hissedarların yüzdesine bakılmaksızın ortak onayı aranacak. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata onay vermek ve süreçleri hızlandırmak da mümkün olacak. Gaziantep'teki bu yeni düzenlemenin, mirasçılar arası uyuşmazlıkları azaltması ve miras süreçlerini kolaylaştırması bekleniyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.