GASKİ’nin Genel Kurulunda Ortalık Karıştı!

GASKİ’nin Genel Kurulunda Ortalık Karıştı!
GASKİ 2024 Yılı Genel Kurulu’nun 2’nci Oturumu Halil Uğur Başkanlığında yapıldı. Genel Kurula GASKİ’nin borçları tartışması damga vurdu.

CHP’li Meclis üyeleri, tasarruf tedbirlerinin gündemde olduğunu belirterek, GASKİ’nin borçlanmasına ve kirada oturmasına anlam veremediklerini söylediler. Eleştiriler karşısında Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Uğur, “Su baskınlarını ile nasıl mücadele ettiğimiz bir görmenizi ve hangi pislikler ile tıkandığını görmenizi isterdim. Sosyal medyada algı yapıp bu şehri ve meclisi aşağıya çekmenize müsaade edemeyiz. Varsa eksi veya yanlış eleştirin. Sadece algı olsun diye böyle şeyler yapmayın’’ dedi.

SÖNMEZLER BİLGİ VERDİ

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, genel kurul üyelerine yaptığı sunumda, Gaziantep’in soru sorunu yaşamasına dikkat çekti. Sönmezler, Gaziantep’in 2 sefer su sorunu yüzünden taşındığını vurgulayarak, “Yavuz Sultan Selim’in Gaziantep’ten bahsettiği zaman ile bu zaman arasında çok fark var. O zaman 100 litre su bütün köye yetiyordu. Bugünkü nüfusumuz 3 milyon. Nüfusunuz 100 kişi olursa 100 litre su yeter. Evliye Çelebi’nin Gaziantep’e geldiği zaman su yetiyordu ama şimdi yetmiyor. Suyumuz yeterli olsa biz niye 140 km’den su getirelim. Gaziantep 2 sefer su sorunu yüzünden taşındı’’ dedi.


ŞENCAN KONUŞTU

Genel kurulda söz alan CHP’li meclis üyesi Hasan Şencan, su bolluğu olan bir Gaziantep’ten su sorunu olan bir şehir haline gelindiğine dikkat çekti. Şencan, “Türkiye’nin altıncı Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük şehri olan Gaziantep tarihi dokusu ile metropol bir kenttir. Tarım havzalarının olduğu bölgeleri imara açarsanız su yoksunu bir kente dönüşürsünüz. Hızlı nüfus artışı bu durumun bir etkenidir. Tasarruf tedbirleri içerisindesiniz. Size önerim kiralardan kurtulmanız. GASKİ’nin binasına milyonlarca TL vereceğinize belediyenin mülklerine taşının. Yabancı paralar ile borçlanma Türkiye enflasyonu tavan yapmış bir yer için doğru değil” ifadelerini kullandı.

UĞUR DİKKAT ÇEKTİ

Şencan’ın eleştirilerene yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Uğur, “Sırf muhalefet yapacağız diye algı yapmayın” ifadelerini kullandı. Uğur,” Bu şehri beraber yönetiyoruz. Olumlu çalışmalara teşekkür edilmesi gerekirken illa muhalefet yapacağım diye olumsuz yönden söylemek istiyorum algısı üzerinden yapılan konuşmalara saygı duymuyoruz. Su baskınlarını ile nasıl mücadele ettiğimiz bir görmenizi ve hangi pislikler ile tıkandığını görmenizi isterdim. Sosyal medyada algı yapıp bu şehri ve meclisi aşağıya çekmenize müsaade edemeyiz. Varsa eksi veya yanlış eleştirin. Sadece algı olsun diye böyle şeyler yapmayın’’ diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.