Gaziantep'e iki merkez ilçe geliyor! İşte o ilçeler!

Gaziantep'e iki merkez ilçe geliyor! İşte o ilçeler!
İçişleri Bakanlığı'nın 10 yıldan bu yana yaptığı çalışmalar sonucunda Gaziantep'te ki merkez ilçe sayısının üçten beşe çıkarılacağı iddia edildi.

Gaziantep'in merkez ilçeleri olan Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli'nin yanı sıra kentteki yoğun nüfus baskısını azaltmak için iki yeni merkez ilçe daha ekleneceği belirtildi. İddialara göre Şahinbey'in Karataş, Şehitkamil'in ise Gazikent semtlerinin yeni ilçe olacağı öğrenildi. Böylece Gaziantep'te ki merkez ilçe sayısı üçten beşe çıkarken taşra ilçeler ile birlikte toplam 11 ilçe olacak. İçişleri Bakanlığı'nın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapmış olduğu ortak çalışma önümüzdeki günlerde meclise sunulacak.

Şahinbey'in yeni ilçesi Karataş!

1 milyondan fazla nüfusu ile Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Şahinbey'de ilçedeki nüfus yoğunluğundan dolayı Karataş semtinin ayı bir ilçe olarak ayrılacağı öğrenildi. Öte yandan Karataş'ın ilçe olması durumunda ise burada tekrardan seçim yapılacak ve başkan seçilecek.


Şehitkamil'in yeni ilçesi Gazikent!

Şahinbey gibi Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Şehitkamil'de de nüfus yoğunluğundan dolayı Gazikent semtini yeni merkez ilçe olarak ayrılacağı öğrenildi. Ayrıca burada da yeni belediye başkanı yapılacak seçimlerden sonra belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.