Gaziantep'ten Yolcuların da Bulunduğu Uçak Romanya'da Kaza Yaptı, İstanbul'a Uçmayı Sürdürdü!

Gaziantep'ten Yolcuların da Bulunduğu Uçak Romanya'da Kaza Yaptı, İstanbul'a Uçmayı Sürdürdü!
THY'ye ait Airbus A330-300 tipli yolcu uçağı, Romanya'da pist aydınlatmaları ve işaret tabelalarına çarpmasına rağmen yoluna devam ederek aralarında Gaziantepli yolcularında olduğu 280 kişiyi tehlikeye attı.


Olay, TK1046 sefer numarası ile Bükreş'ten İstanbul'a gitmek üzere havalanmaya çalışan uçakta yaşandı. Aralarında Gaziantepli yolcuların da olduğu iddia edilen 258 kişi ve 10 mürettebat'ın bulunduğu uçak pistin yanına saparak aydınlatma direkleri ve tabela hasarına yol açtığı bildirildi.

İNİŞ TAKIMLARI HASARLI

Kaza sonrası pilotlar, duruma rağmen seyahate devam etme kararı alarak İstanbul Havalimanı'na sorunsuz indi. İniş takımlarında hasar olduğu keşfedildi.


SORUŞTURMA AÇILDI

Uçağın kaza yapmasına karşın Bükreş Havalimanına geri dönmeyip, aralarında Gaziantepli yolcuların olduğu 280 kişinin güvenliğini riske atarak İstanbula uçmaya devam eden Türk Hava Yolları pilotlarına yönelik, Romanya Sivil Havacılık Otoritesi tarafından bir soruşturma başlatıldı. Yetkililer, uçağın pistin kuzey tarafındaki on adet kenar ışığını ve G taksi yolundaki bir bilgi tabelasını hasara uğrattığını açıkladı. Kenar ışıklarının zarar gördüğü bölgede pistin kuzey kenarının bir kısmının zarar gördüğü tespit edildi. Kenar ışıkları, herhangi bir hizmet kesintisi veya NOTAM gerektirmeden tamir edildi. Olay, ciddi bir durum olarak değerlendirildi ve soruşturma süreci başlatıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.