Gaziantep'te Korkunç Böcek Görüldü! Yatarken ÇOCUĞUNUZUN KULAKLARINI KAPATIN!

Gaziantep'te Korkunç Böcek Görüldü! Yatarken ÇOCUĞUNUZUN KULAKLARINI KAPATIN!
Gaziantep’'te “Kulağakaçan' böcekten dolayı Anne ve Babalar sabaha kadar çocukları için uyuyamıyor: 'Yetkililerden yardım istiyoruz. Camımızı açamıyoruz. Uykuya hasret kaldık.'

GAZİANTEP'TE ANNE BABALAR UYUMUYOR!

Gaziantep'te görülen ve Anne, Babaları çocukları için uyutmayan Kulağakaçan böceği'nden dolayı vatandaşlar “Mevsimsel olarak yaza girdik Gaziantep'te Kulağakaçan böcekleri ve Sivri sinekler evlerde ve sokaklarda görülmeye başladı Gaziantep'te özellikle anne babalar defalarca, Gaziantep Büyükşehir dahil Şahinbey, Şehitkamil ve diğer ilçe belediye'lerini aramalarına rağmen sonuç ve ilaçlama için cevap alamadı” diye konuştu.

Gaziantep'te Batıkent mahallesinde yaygın olarak “Kulağakaçan” isminde ki şu böcekten görmeye başladık larını belirten vatandaşlar, 'Tahmini olarak ilaçlama için hangi belediyeyi arasak diğerine yönlendiriyor. Kime başvuru yapıcağız biz' diye tepkilerini dile getirdiler. Yaz ayları ile birlikte vatandaşlar böcek türlerinin hızla arttığına dikkat çekerken, parklarda ve bahçelerde yaygın olarak görülen bu böcek türüne karşı ilaçlama istediler. Parklarda ve evlerinde otururken üstlerinde birana böcek gördüklerini belirten vatandaşlar acil çözüm bekliyor.

AKREP'E BENZİYOR

Kulağakaçan böceği şekil itibariyle akrep böceğine benzetilmektedir. Ancak rengi itibariyle akrepten ayırt edilebilir. Açık renkli ve kıskaçları olan kulağakaçan böceği, hem otçul hem de etçil bir böcek türüdür.

Kulağakaçan böceği zararlı mıdır?

Halk arasında kulağakaçan böceği kulaktan girer beyine kadar ulaşır diye bir inanış vardır. Bu inanış tamamen yanlıştır. Kulağakaçan böceği insanların kulağından girerek hiçbir organa girmez ve ya ulaşmaz. Kulağakaçan böcekleri özellikle bitki türleri arasında yaşamaktadırlar. Genellikle tarlalara girerek ekinlere zarar verebilmektedirler.

Kulağakaçan böceği zehirli midir?

Kulağakaçan böceği insanların tükettikleri yiyeceklerden beslendikleri için insan sağlığı için tehlike oluşturabilirler. Genellikle bitkilerden beslenen kulağakaçan böcekleri eve girdikleri takdirde uyurken insanların vücutlarında dolaşarak tehlike oluşturabilirler. Bu nedenle kulağakaçan böceği evinize girdiğinde profesyonel bir ilaçlama ekibinden yardım almanız gerekecektir.

Kulağakaçan böcekleri kişiyi ısırdıysa çok fazla telaş etmeye gerek yoktur ancak çok geçmeden muhakkak bir doktora başvurmak gerekir. İlk başlarda böcek ısırığı gibi görülen kulağakaçan böceği ısırığı sinek ısırığı gibi ayırt edilebilir. Bu nedenle fark edilmediği takdirde ciltte enfeksiyonlara neden olabilirler. Kıskaçlarındaki zehirde vücudunuza bulaştığı takdirde sağlığınızı ölümcül tehlikelere sokabilir.

Kulağakaçan böceği nerelerde görülür?

Kulağakaçan böceği genellikle yeşil alanlarda ve tarlalarda yaşayan canlı türleri arasındadır. Ancak eve girdikleri takdirde, pencere kenarlarında, duvar çatlaklarında görülebilmektedir.
Kulağakaçan böceği ile nasıl mücadele edilir.

Kulağa kaçan böceği ile uzmanlardan yardım almadan baş edebilmeniz neredeyse imkansızdır. bu işin uzmanları sizlerin bireysel sağlığınızı da önem vermektedir. Bu nedenle evde kimyasal yöntemleri denemek yerine profesyonel ilaçlama şirketlerinden yardım alıp, kulağakaçan böceği sorununu kökten çözebilmiş olursunuz.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.