Naci Görür'den Korkutan Deprem Uyarısı: 'O Bölge'de Deprem Olursa Türkiye Yıkılır!'

Naci Görür'den Korkutan Deprem Uyarısı: 'O Bölge'de Deprem Olursa Türkiye Yıkılır!'
İstanbul'da düzenlenen bir panelde konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, olası bir Marmara depreminin bölgenin ve Türkiye'nin ekonomik yapısına vereceği zararları dile getirdi.

İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) tarafından 'İstanbul'da Deprem ve Kentsel Dönüşüm' konulu bir panel düzenlendi. Panel Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti ve bölgenin deprem risklerini masaya yatırdı.

Panele, deprem çalışmalarıyla tanınan Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür'ün yanı sıra, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve İMİDER Başkanı İrfan Tutacak gibi isimler katıldı. Etkinlik, sektör temsilcileri ve pek çok vatandaşın ilgisini çekti.

“BU ÜLKEDE DEPREMLER OLMAYA DEVAM EDECEK"

Prof. Dr. Naci Görür, panelde yaptığı konuşmada, depremle yaşamayı öğrenmek gerektiğini ve depremlerin bir ülkenin ekonomik ve siyasi özgürlüğünü doğrudan etkileyebileceğini belirtti. "Depremler, levha sınırlarında gerçekleşen doğal süreçlerdir ve yaşamın devamını sağlarlar," diyerek bunun önemine vurgu yaptı.

“BELEDİYE BAŞKANI İŞLERİNİ Mİ GÖRSÜN? YOKSA KAÇAK GÖÇEK İŞLERİN PEŞİNE Mİ DÜŞSÜN?"

Toplum olarak herkesin üzerine çeşitli görevler düştüğünü anımsatan Görür, “Önce çuvaldızı kendimize iğneyi başkasına batıralım. Biz, çoluk çocuğumuz depremde ölmek istemiyorsak, eğer bu ülkede çağdaş can güvenliğimizle, demokratik olarak mal varlığımızla, ekonomik özgürlüğümüzle, siyasi özgürlüğümüzle ebediyen yaşayacaksak, kendimizi değiştireceğiz kardeşim. Başka türlü olmaz. Belediye başkanı işlerini mi görsün? Yoksa kaçak göçek işlerin peşine mi düşsün? Buna siz karar verin" ifadelerini kullandı.

“DEPREM EN BÜYÜK ÇEVRE FELAKETİDİR"

Prof. Dr. Görür, depremin etkilerinin uzun yıllar boyunca sürdüğünü belirterek, “Deprem en büyük çevre felaketidir. Çevre kirlenirse sizin burada sağlıklı yaşamanız mümkün değildir. Yani depremde kanalizasyonunuz patlar boruları toprağa karışırsa, içme suyuna karışırsa siz sağlıklı yaşam süremezsiniz. Topraktan akarsuya, akarsudan denize, denizden bilmem neye her taraf kirlenir. Kirli bir çevre ölüm demektir. Hemen kendini göstermez, seneler içerisinde insanları hastalıktan kırar. Onun için çevre çok önemlidir. Bunu yapmanın yolu da şimdiden bu çevre kirliliğine sebep olacak şeyleri önlemektir" şeklinde konuştu.

“EĞER DEPREM OLURSA MARMARA BÖLGESİ ÇÖKER, ONUNLA DA KALMAZ TÜRKİYE DİZ ÇÖKER"

Olası Marmara depremine ilişkin de konuşan Görür, “Marmara bölgesi Türkiye'nin ekonomisinin yüzde 60'ına yakınını, yani gayri safi milli hasılanın yüzde 60'ını sağlıyor. Eğer deprem olur, Marmara bölgesinde depremin çarkları durursa, Marmara bölgesi çöker, onunla kalmaz bütün Türkiye diz üstü çöker ve artık ne ekonomik özgürlüğümüz kalır, ne de siyasi özgürlüğümüz kalır. Size onu söyleyeyim.

Cumhurbaşkanımızın bir lafıyla; Cumhurbaşkanına gidip diyorlar ki 'Dünya Bankası bizden borç para istiyor'. 'Ne kadar istiyor?' Diye sormuş. 5 Milyon Dolar, yanılmıyorsam. Belki de 5 Milyar Dolar. 'Verin' diyor. 'Bugün borç alan yarın talimat alır' bu onun lafı. Gerçekten öyle. Siz koca Marmara bölgesini depreme hazırlamaz çökertirseniz ondan sonra öyle özgür kalacağınızı, bağımsız kalacağınızı düşünmeyin" dedi.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.