Gaziantep'te Doğalgaz, Elektrik ve Su Sayaçlarına Bunu Yapmayana 10 BİN TL

Gaziantep'te Doğalgaz, Elektrik ve Su Sayaçlarına Bunu Yapmayana 10 BİN TL
Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle elektrik, su ve doğalgaz sayaçları için yeni bir muayene yönetmeliği hayata geçirildi. Sayaçlarını belirlenen tarihlerde sökmeyerek gerekli muayeneyi yaptırmayan vatandaşlara 10 bin TL'ye kadar para cezası kesilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektrik, Su ve Doğalgaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği ile elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarının muayeneleri konusunda düzenlemeler yaptı. Yeni yönetmeliğin detayları ise kullanıcıların hangi tarihlerde ve hangi kuruluşlar tarafından sayaç muayenelerini yaptırmaları gerektiğini detaylarıyla açıklıyor.



Bakanlık, 2014 ile 2019 yılları arasında piyasaya sürülen doğalgaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna dek yenisiyle değiştirilmesini zorunlu hale getirdi. Bu değişiklikle enerji tüketiminin güvenilirliği ve mevcut sayaçların standartlara uygunluğu artırılmasını hedefliyor.



Bu düzenleme kapsamında, muayeneler resmi kurumlar veya kullanıcının tercih ettiği servisler tarafından gerçekleştirilecek olup, muayene işlemleri için herhangi bir ücret alınmayacağı vurgulandı. Yine de, sayacın tip onayı uygunluğunda sorun çıkması durumunda, süreç hemen durdurulacak ve gerekli idari işlemler başlatılacak.



Kullanıcıların, sayaçların muayene işlemleri için gerekli başvuruları yapmaları gerekecek ve ilgili il müdürlükleri aracılığı ile işlemlerini tamamlamaları bekleniyor. Muayene sonrasında, uygun olarak işaretlenen sayaçlar kullanıma devam edebilecek.



Özellikle 1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülmüş veya son muayenesi bu tarihler içinde yapılmış doğalgaz sayaçlarının kullanıcılar tarafından Şubat ayı sonuna kadar raporlanması gerekiyor. Yapılmayan ya da yanıltıcı bildirimler için de 10 bin TL'ye kadar para cezaları uygulanacak. Eksik ya da hatalı bildirimde bulunanlar da idari yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum