Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Acil Tsunami İkazı: Bu Şehirler Dev Dalgalarla Yüzleşebilir

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Acil Tsunami İkazı: Bu Şehirler Dev Dalgalarla Yüzleşebilir
Önde gelen deprem uzmanlarından Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'de meydana gelebilecek olası bir tsunamini gündeme taşıdı. Sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımlarla, konu hakkında kamuoyunu bilgilendirdi ve ilgilileri uyardı.

Bilindiği üzere ülkenin deprem riski altındaki en can alıcı fay hatları arasında Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Ege Deprem Kuşağı bulunuyor. Tarihte defalarca yıkıcı depremlere neden olan bu faylar, yer bilimcileri tarafından sürekli gözetim altında tutulmaktadır.


Prof. Dr. Ercan, uzmanların Türkiye'deki deprem potansiyeli üzerine yaptığı çalışmaların önemli öngörüleri içerdiğine işaret etti. Kendisi tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, özellikle bazı bölgeler için tsunami riskine dikkat çekti.

TSUNAMİ BEKLENEN BÖLGELER AÇIKLANDI

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ercan, İzmir, Sığacık, Doğanbey, Akarca, Pamucak, Kuşadası, Akköy, Gökova, Fethiye ve Marmaris körfezlerinde tsunami riski bulunduğunu ifade etti. Bu kıyı şeritlerinde beklenen tsunaminin nedeninin, kuzey-güney yönündeki yanal atımlı faylar değil, doğu-batı yönünde gerçekleşen düşey hareketli kırıklar olacağını vurguladı. Riskin, öncelikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar olmak üzere tüm ülkede dikkate alınması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.