Antep Baklavasınını Bu Makinayla Evde Üretebilirsiniz! Gaziantepli Usta, Baklava Makinesiyle Rekor Satışa İmza Attı

Antep Baklavasınını Bu Makinayla Evde Üretebilirsiniz! Gaziantepli Usta, Baklava Makinesiyle Rekor Satışa İmza Attı
Gaziantep'te baklava denildiğinde sadece bu leziz tatlı akla gelmiyor artık. Şehirde, baklava yapımını kolaylaştıran bir makina üreten Mustafa Cihan, geleneksel tatlı yapımını bir adım daha ileri taşıyarak talep patlaması yaşıyor.

Türkiye'nin baklava başkenti Gaziantep, şimdi de baklava makinesi üretimiyle gündemde. Baklava ustası Mehmet Cihan'ın ürettiği bu makine, yılların tecrübesine sahip ustalara bile imrenme nedeni oldu. Makine, baklava üretim sürecini hızlandırarak daha az iş gücü gerektiren bir yöntem sunuyor.

ekran-resmi-2024-05-14-14-18-57.png


Geleneksel Türk tatlısı baklava, Mehmet Cihan tarafından geliştirilen makine ile daha hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilecek. Ev kullanıcılarına ve profesyonel imalathanelere yönelik üretilen bu cihaz, üretim sürecini hızlandırıyor. Ayrıca yufka açma gibi zorlu adımlar otomatikleştirilerek pratik ve standardize bir üretim olanağı sağlanmış oluyor. Makinenin sektöre getirdiği bu yeniliğin, Gaziantep'teki baklava ustalarını bile kıskandırdığı ve işlerini genişletme fırsatı sunduğu gözlemleniyor.

ekran-resmi-2024-05-14-14-19-08.png


Baklavalara erişim artık daha kolay ve hızlı. Cihan, tamircilik mesleğini de öğrenerek bu alandaki eksikliği fark etmiş ve makine üretimine yönelmiştir. Makinelerin tatlı ve baklava üretimindeki avantajlarını ortaya çıkaran Cihan, Türkiye'nin yarısına hizmet verdiğini ve artan ilgiyle sahadaki çalışmalarını sürdürdüğünü belirtiyor. Ramazan öncesi ve sonrasında artan taleple, baklavacılara ve tatlıcılara büyük zaman avantajı sağladığını vurguluyor.

ekran-resmi-2024-05-14-14-19-16.png

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.