Gaziantep'te Mevsimi geldi hasadı başladı! Gaziantep'te Pazarda, markette gören dolaplara dolduruyor! DİYET LİSTESİNİN KAHRAMANI

Gaziantep'te Mevsimi geldi hasadı başladı! Gaziantep'te Pazarda, markette gören dolaplara dolduruyor! DİYET LİSTESİNİN KAHRAMANI
Gaziantep'te baharın müjdecisi olarak değerlendirilen bezelyenin hasat zamanı geldi çattı. İslahiye İlçesinde yaklaşık 10 bin dönüm arazide yetiştirilen bezelyenin hasadına başlandı. Uzmanların da sıklıkla önerdiği bu değerli sebze, sağlık dolu depolarımı

Gaziantep'in İslahiye İlçesinde bezelye hasadının start alması, sağlık denince akla gelen ilk alternatiflerden biri olan bu yeşil sebzenin tüketimini de artırıyor. Uzmanlar, tam zamanında tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, vücut sağlığı için bezelyenin sayısız yararını dile getiriyor.



DİYET LİSTESİNİN KAHRAMANI
Yüksek lif, protein, vitamin ve mineral içerikleriyle donanmış bezelye, besleyici özellikleriyle bilinirken, düşük kalorisiyle de diyet yapacakların gözdesi haline gelmiş durumda. Sindirim sistemini destekleyen, tokluk hissi sağlayan ve kilo kontrolüne yardımcı olan bezelye; antioksidanlarla dolu yapısıyla da bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut kalkanını sağlamlaştırıyor.


Bezelye aynı zamanda beyin sağlığı için de önemli bir gıda. İçerdiği folik asit ve yüksek miktarlarda demir sayesinde zihinsel fonksiyonları ve beyin performansını destekleyen bu mucizevi sebze, sağlık ve lezzet arayanların tercihleri arasında üst sıralarda yer alıyor.



BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ

Bezelye, evlerin mutfağında lezzetli yemeklerin başrolünde. İşte geleneksel bezelye yemeği tarifi;

Malzemeler: 2 büyük patates, 1 büyük havuç, 1 kilo ayıklanmış bezelye, 2 küçük soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2,5 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı pul biber, 2,5 su bardağı sıcak su ve az sıvı yağ.

Yapılışı: Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Soğanlara salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Bezelye, havuç ve patatesleri ekleyin. Pul biber ve tuzu da ilave edip karıştırın. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yemek 40 dakika pişsin. Pilav veya makarna eşliğinde servis edebilirsiniz.



BEZELYENİN FAYDALARI NELERDİR?

Bezelye, sindirim sistemini düzenler, kolesterolü dengede tutar ve içerdiği yüksek lifler sayesinde kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, uzun süre tok tutma özelliğiyle de öne çıkar. Mide kanserinin önlenmesinde rol oynayabilen ve beyin sağlığına faydalarıyla bilinen bezelye, radyasyon maruziyeti olan kişiler için de tüketilmesi tavsiye edilen bir sebzedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.