Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Mardin DİKKAT! Türkiye'nin en zehirli yılanı o ilde görüldü! Kapılarınıza Kilit Vurun!

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Mardin DİKKAT! Türkiye'nin en zehirli yılanı o ilde görüldü! Kapılarınıza Kilit Vurun!
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, bahar mevsimiyle birlikte yılanlar da kendilerini göstermeye başladı. Elazığ'dan gelen haber Gaziantep'li vatandaşlarıda ürküttü.

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Mardin'de ise henüz görülmemiş olan bir tür dikkat çekiyor. Bu türün, insanlar için oldukça tehlikeli olduğu ve zehirliliği nedeniyle eğer ortaya çıkarsa, bölge sakinlerinin evlerinin pencerelerini ve kapılarını daha iyi korumasının elzem olduğu belirtiliyor.


SICAKLAR ARTIYOR! ONLAR ÇIKIYOR...
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artışıyla birlikte farklı yılan türleri yüzeyde görülmeye başlandı. Engerek gibi çok zehirli yılanlarla karşılaşma riski bu sebeple artarken, kara yılan gibi daha az tehlikeli türler de sıklıkla görülüyor.

ELAZIĞ'DA GÖRÜLDÜ
Elazığ'da ise durum daha ciddi bir boyuta ulaştı. Baskil ilçesine bağlı Hacımehmetli köyünde, insanı öldürebilecek derecede zehirli olan koca engerek yılanı görüntülendi. Su kenarında bir vatandaş tarafından fark edilen yılan, değnek yardımıyla kontrol altına alındı ve sonrasında boş bir alana bırakıldı. Vatandaş, yılanı inceledikten sonra türünün koca engerek olduğunu fark etti. Yılan daha sonra suya dönerek gözlerden kayboldu.

MUTLAKA BİLDİRİN
Bölge sakinleri, engerek gibi tehlikeli yılan türleriyle karşılaşma ihtimaline karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılırken, bu tür gözlemlerle ilgili yetkililere haber verilmesi gerektiğini bildiriyorlar. Bu tür gözlemlerin artması ile birlikte, yerel makamların da alabileceği önlemler gündeme geliyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.