Gaziantep Karataş'ta Binalar İçin Ürküten Yıkım Çağrısı! O BİNALAR YIKILMALI

Gaziantep Karataş'ta Binalar İçin Ürküten Yıkım Çağrısı! O BİNALAR YIKILMALI
Gaziantep'in Karataş Mahallesi'nde bulunan binaların güvenliğiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı. Deprem çalıştayında söz alan Mimar Ertuğrul Uzak, Karataşta kooperatif usulüyle inşa edilen binaların dayanıklı olmadığını, yıkılması gerektiğini söyledi

Deprem çalıştayında konuşan Mimar Ertuğrul Uzak Belediyeler ve ilgili devlet kurumlarına önemli görevler düştüğünü belirten Uzak, Gaziantep genelinde risk altındaki binaların sayısının ve hangi bölgelerde yoğunlaştığının net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini savundu. Uzak, dar sokakların olduğu Vatan mahallesi gibi riskli alanlardaki binaların analiz ve denetimlerinin acilen yapılması gerektiğini ifade etti ve deprem riskinin devam ettiğine dikkat çekerek tedbir alınması çağrısında bulundu.

O BİNALAR MÜHENDİSLİK HİZMETİ ALMADI VE YIKILMALI


Karataş bölgesindeki yapı sektörünün durumunu değerlendirirken Uzak, eski yapıların yetersiz olduğu konusunda net bir tavır sergiledi. “Gaziantep’teki yapı sektöründe Karataş’ta ilk yapılan binaların tamamının yıkılması gerekiyor diye bir cümle kullansam çok radikal bir cümle kullanmış olmam. Çok net söylüyorum Karataş’ta ilk yapılan binalar, kooperatif usulüyle yapılan binaların tamamının yıkılması lazım. Onlar hiçbir mühendislik hizmeti almadılar. Daha sonra müteahhit profili değişti. Ancak kooperatif eliyle yapılan binaların tamamının yıkılması gerekiyor, bu çok ciddi bir durum” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.