Gaziantep'te Kadınlar Nüfus Müdürlüğüne Gitmek Zorunda Kalacak

Gaziantep'te Kadınlar Nüfus Müdürlüğüne Gitmek Zorunda Kalacak
Türk Medeni Kanunu'nda önemli bir değişiklik öngören ve uzun süredir tartışma konusu olan 9. Yargı Paketi'nin taslağı kamuoyuna açıklandı. Yeni düzenlemeye göre, kadınların evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanmalarına yasak getirilecek.

Aylar süren müzakereler sonucunda nihai aşamaya yaklaşılan 9. Yargı Paketi çalışmaları kapsamında hazırlanan taslak metin, kadınların soyadlarına yönelik kısıtlayıcı bir düzenlemeyi gündeme getiriyor. Türk Medeni Kanunu'nun 187. maddesi kapsamında yapılması öngörülen değişiklikle, Anayasa Mahkemesi'nin var olan kararına rağmen kadınlar artık evlilikleri sonrası bekarlık soyadlarını bağımsız olarak kullanamayacaklar.



Şu anda taslak haliyle kamuoyuna sunulan bu düzenleme, Meclis'e sunulma ve komisyonlarda değerlendirilme süreçlerinin ardından TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya gelecek. Kabul edildiği takdirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak olan düzenleme, Resmi Gazete'de yayınlandığı anda yürürlüğe girecek. Yeni düzenlemeye göre, kızlık soyadını kullanan kadınlar için yeni bir dönem başlayacak.



Öte yandan, Gaziantep'te ve Türkiye'nin dört bir yanındaki evli kadınlar arasında popüler bir seçenek olan çift soyadı kullanımına dönük herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Yani kadınlar, isterlerse hem kendi bekarlık soyadlarını hem de eşlerinin soyadını kullanabilirler. Ancak, bu yeni düzenlemeyle evlilik sonrasında soyadını değiştirmemek artık bir seçenek olmayacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.