Gaziantep'te Miras Dağıtımında Yeni Düzenleme! Bunu Yapmanız Yeterli

Gaziantep'te Miras Dağıtımında Yeni Düzenleme! Bunu Yapmanız Yeterli
Türkiye'de yükselen enflasyon oranları, emlak piyasasında da etkisini göstermeye devam ediyor. Alım gücünün düşmesiyle birlikte, çalışan sınıf için mülk edinmek gitgide daha zor bir hal alıyor.

Artan konut fiyatları, orta gelir grubunun mülk sahibi olmasını giderek daha zor bir ihtimal haline getiriyor. Bu finansal engeller, aile içinde mirası yönetmek ve paylaştırmak konusundaki hukuki sorunların da ön plana çıkmasına neden oluyor.



Türkiye'de miras paylaşımına ilişkin süreç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yeni uygulamalarıyla daha işler hale gelmeye başlıyor. Özellikle hisseli tapular söz konusu olduğunda, yeni düzenlemeler sayesinde mirasçıların paylarını daha kolay bir şekilde yönetebilmelerine imkan tanınmakta. Yapılan son düzenlemelerle, mirasçıların tapu paylarını satmaları veya paylaşmaları konusunda, zorunlu olarak ortak bir karar almak yerine yazılı bir anlaşma yapmaları yeterli hale geliyor.



Daha önce noter onayı gerektiren sözleşmeler ve işlemler artık basitleştiriliyor. Böylece, mirasçıların yazılı bir anlaşmayla tapu devir işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkün olacak ve işlemler daha hızlı ilerleyecek. Hisseli tapu satışlarında ise; hissedarların ortak karar vermesi şartı korunuyor.



Miras konusunda taraflar arasında vekalet verilmesi de süreçleri kolaylaştırıyor. Hissedarlar, tapu devri gibi işlemleri hızlandırmak için avukatlarına vekalet verebilecekler. Böylelikle birçok kişi, avukat aracılığıyla tapu ve miras işlemlerini daha pratik bir şekilde yönetebilecek. Bu yeni uygulamalar sayesinde, miras kalan mülklerin yönetimi ve paylaşımı daha kolay ve daha az masraflı hale geliyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.