Gaziantep'te Depreme Rağmen Kaçak Yapı Krizi! Şahinbey'de Yıkım Savaşı Başladı!

Gaziantep'te Depreme Rağmen Kaçak Yapı Krizi!  Şahinbey'de Yıkım Savaşı Başladı!
Gaziantep'in Asrın Felaketi olarak adlandırılan felaketin yaraları sarılma sürecindeyken, kaçak yapılaşma sorunu baş gösterdi. eşilevler Mahallesi’nde 3 katlı bir evin üzerine çıkan kaçak katlar, sorunun devam ettiğinin göstergesi oldu.

Geçmişte yaşanan büyük felaketin etkileri sürerken, Gaziantep'te 14 binden fazla konutun ağır hasara uğradığı duyuruldu. Ağır hasar görmüş binaların yıkım çalışmaları sürdürülürken, kaçak yapılaşma oranlarında da ciddi bir artış gözlemlendi. Şahinbey ilçesinin Yerel Seçimleri sonrası kaçak yapılaşmanın merkezi haline geldiği belirtildi.

Bilimsel ve mühendislik ilkelerinden uzak, plansız yapılaşmalar kent gündemini meşgul ediyor.


Gaziantep'te Kaçak Yapılaşmanın Sonu Gelmiyor

Yerel Seçimler sonrası Şahinbey Belediyesi, ilçede devam eden kaçak yapılaşmaya müdahale ediyor. Belediye ekipleri, Fidanlık Mahallesi'ndeki bir yapının kaçak katlarını mühürleyerek yıkım sürecini başlattı.

Belediye, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada kaçak yapılaşma ile amansız mücadelelerinin süreceğini ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde bu yapılara geçit verilmeyeceğini duyurdu.

KAÇAK YAPILAŞMA HIZ KESMİYOR

Belediyenin açıklamasının ardından Şahinbey ilçesindeki diğer kaçak yapılar da mercek altına alındı. Yeşilevler Mahallesi'ndeki bir evdeki kaçak yapılaşma, 3 katlı bir binaya 2 kat daha eklenmesiyle dikkat çeken bir örneği oluşturdu. Belediyenin kaçak yapılarla olan mücadelesinin etkinliği, sosyal medya başta olmak üzere kamuoyunun da takibinde.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.