Gaziantep'te ATV Kazası'nda 2 Çocuk Hayatının Kaybetmişti! O Davada Savcı Üst Sınırdan CEZA İSTEDİ

Gaziantep'te ATV Kazası'nda 2 Çocuk Hayatının Kaybetmişti!  O Davada Savcı Üst Sınırdan CEZA İSTEDİ
Gaziantep’in gözünü çevirdiği ATV kazası davasında 6 Mayıs Pazartesi günü karar duruşması görülecek.

Duruşma öncesi Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan mütalaada, Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma, kuvvetli suç şüphesi, suçun işlendiği yer ver zaman göz önüne alınarak cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak üst sınırdan ceza verilmesi, somut deliller bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamı istendi. Karar duruşması öncesi Acılı baba Mesut Akın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Adalete olan inancının sonsuz olduğunu vurgulayarak, ‘’ İki eve ateş düşüren kişi umarım hak ettiği cezayı alır’’ dedi.

Gaziantep FK eski Yöneticisi ve Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi Mesut Akın Mesut Akın’ın oğlu Hüseyin Akın ve arkadaşı Kerim Gündoğan ATV araç ile hareket halinde iken, alkollü sürücü Volkan Kılınçoğlu’nun idaresindeki aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

SAVCI ÜST SINIRDAN CEZA VERİLMESİNİ İSTEDİ

10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma öncesi Cumhuriyet Savcısı Veyis Bahadır Korkmaz’ın mütalaası belli oldu. Mütalaada 15 yıl hapis istemiyle yargılanan sanığın, Sanığın eylemine uyan Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma suçundan TCK 85/2, 53/6 ve 63 maddelerinin tatbiki ile sanığın suçun işlenmesindeki özellikler, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, suçun işlendiği yer ve zaman göz önünde bulundurularak temel cezanın belirlenmesinde alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılmasına, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, suça dair kanunda belirtilen cezanın üst sınırı,sanığa verilecek muhtemel ceza miktarı, kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin bulunması nedeniyle sanığın hükmen tutukluluk halinin devamına karar verilmesi kamu adına talep ve mütala olunur’’ ifadeleri yer aldı.

ACILI BABA’DAN AÇIKLAMA

Karar duruşması öncesi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan acılı baba Mesut Akın, adalete olan güvenlerinin tam olduğunu söyledi. Akın, ‘’İki canımızın, oğlum Hüseyin ve arkadaşı Kerim'i hayatlarının baharında henüz 14 yaşlarında iken alkollü kullandığı araçla feci şekilde ölümlerine sebep olan Doktor Volkan pazartesi karar duruşmasında hakim karşısına çıkacak. Geçen iki duruşma Doktor Volkan'ın kendini aklamak için anlattığı yalanlarla geçti. Benim Yüce Türk Adaleti'ne inancım sonsuz. İki eve ateş düşüren, iki çocuğun ölümüne neden olan kişi umarım hak ettiği cezayı alır’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.