GAZİANTEP HAVALİMANI'NDA REZALETLER BİTMİYOR! Gelen Pişman; Giden Pişman!

GAZİANTEP HAVALİMANI'NDA REZALETLER BİTMİYOR! Gelen Pişman; Giden Pişman!
Hizmete girdiği günden bu yana olumsuz yönleriyle gündeme gelen Gaziantep Uluslararası Havalimanı yine olumsuz bir yanıyla gündemde

Yapımı ve yapım sonrası büyük sorunların yaşandığı Uluslararası Gaziantep Havalimanında uzun süredir devam eden yurt dışından gelen vatandaşların geçtiği kapıların bir türlü açılamaması sorunu yolcuları çileden çıkardı. Uçaktan indikten sonra valizlerini alıp gümrük işlemlerini tamamlamak için dış hatlar gelen yolcu noktasına yönlendirilen yolcular burada kapıların kapalı olduğunu görünce kapıları açacak bir görevli bulabilmek için uzun süre çaba sarf ediyor ve uzun süre kapalı kapıların önünde bekletiliyor. Sorunun kaynağı araştırıldığında sorumluluğun Türkiye Havalimanları İşletmesinden kaynaklandığını ifade eden havalimanı çalışanları Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce bu noktalarda eleman bulundurmadığını ifade ediyor.

Gaziantep’e gelmek için uzun saatler uçuş yapan ve bin bir çile ile karşılaşan vatandaşlar Gaziantep’e ulaşıyor ama gümrük işlemlerini tamamlamak ve valizlerini almak için ayrılan kapılara ulaşamıyor. İsyan eden vatandaşlar çareyi kapıları açma yetkisine sahip Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü görevlilerini bulma ve bir an önce işlemlerini tamamlayarak havalimanından ayrılmak için yoğun çaba gösteriyor. Vatandaşlar DHMİ'nin Gaziantep Havalimanında görevli çalışanlarının görmezden geldiği bu sorun için Gaziantep Valisi Kemal Çeber'den yardım istiyor.

Bu kapıların zamanında açılması bu kadar zor mu ?

Gaziantep Havalimanının uluslararası bir havalimanı olduğunu ifade eden vatandaşlar “Uzun ve çileli yolculuk sonrası geldiğimiz Gaziantep’te karşılaştığımız bu olumsuzluklar bu kente yakışmıyor. Dış hatlar gelen yolcu kapıları neden kapalı. Bir uçakta kaç yolcunun yurt dışından geldiğini bilmek bu kadar zor mu? Bu kapıları açmak için vatandaş kapı kapı dolaşmak zorunda mı ? DHMİ neden bu konuyu çözmüyor? Bu kapılarda neden görevliler zamanında gelip kapıları açmıyor? DHMİ Bölge Müdürü yetersiz birisi mi? Neden bu sorunlara kural asmıyor. Yolcular kapı kapı dolaşarak DHMİ görevlilerini aramak zorunda mı? Bu rezaletin hesabını kim verecek? Soruları yanıt beklerken konunun Gaziantep Valisi Kemal Çeber tarafından çözüme kavuşturulabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.