Taste Atlas dünyanın en’lerini sıraladı, herkes Antep Fıstığı'nın peşine düştü!

Taste Atlas dünyanın en’lerini sıraladı, herkes Antep Fıstığı'nın peşine düştü!
Türkiye, zengin gastronomi kültürüyle dünyayı büyülemeye devam ediyor ve bu kültürün içinde yer alan eşsiz kuruyemiş çeşitleri ile uluslararası alanda dikkat çekiyor. İşte, Taste Atlas tarafından da “dünyanın en iyisi” olarak tanımlanan o kuruyemişler…

Bu sevilen kuruyemişler, Türkiye'nin dört bir yanında yetişiyor ve dünyanın farklı köşelerinden talep topluyor. Taste Atlas tarafından 'dünyanın en iyileri' olarak nitelendirilen bu özel ürünler, lezzetleriyle adeta bir kültür elçisi görevi görüyor.



Antep Fıstığı
Gaziantep'in bereketli topraklarından çıkan Antep fıstığı, canlı yeşil rengi ile göz kamaştırırken karmaşık tatları ve narenciye benzeri aroması ile tastadırlıyor. En iyi kalite için yerel çiftçilerin Eylül ayında hasat ettiği Antep fıstığı, baklava yapımında kullanılıyorsa ağustosta hasat ediliyor ki uçucu yağ ve protein içeriği en yüksek seviyede olsun. Her Ekim ayında Antep fıstığının övüldüğü bir festival bile düzenleniyor, böylece insanlar bu değerli lezzeti daha yakından keşfetme şansı buluyor.



Aydın Kestanesi
Eşsiz lezzetiyle Aydın kestanesi, bin yıldır Büyük Menderes Nehri'nin verimli ovalarında yetişiyor ve kış aylarının vazgeçilmez besin kaynağı olma özelliğine sahip. Az yağ içeriği ve zengin linoleik asit kaynaklı yapısıyla dikkat çeken bu kestane, Anadolu'dan tüm Akdeniz'e yayılmasının yanı sıra kış yorgunluğuna karşı doğal bir ilaç olarak da kullanılıyor.



Giresun Fındığı
Karadeniz'in incisi Giresun fındığı ise parlak kabuğu, dolgun iç yapısı ve leziz tadıyla adından sıkça söz ettiren bir diğer Türk kuruyemişidir. Demir, potasyum, kalsiyum ve çinko gibi minerallerle zenginleşen Giresun fındığı aynı zamanda omega-3 yağ asitleri, lif, protein ve antioksidanlar açısından da zengindir. Genellikle yaz sonlarında hasat edilen Giresun fındığı, çiğ ya da kavrulmuş olarak tüketilebilir ve Türk tatlılarının vazgeçilmez bir malzemesidir.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum