Naci Görür'den Kritik Deprem Uyarısı: "7 ve Üzeri Sarsıntı Kaçınılmaz"

Naci Görür'den  Kritik Deprem Uyarısı: "7 ve Üzeri Sarsıntı Kaçınılmaz"
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'da deprem riskine dikkat çekti. Aktif fay hatları üzerinde kurulmuş Manisa'nın, 7 veya daha büyük depremlere gebe olduğunu vurgulayan Görür, olası bir afetten korunma yolunda alınması gereken önlemlere değindi

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamada Manisa'daki mevcut deprem tehlikesinin önemine işaret etti. Uzman, 7 büyüklüğündeki sarsıntı potansiyeline sahip aktif faylar sebebiyle Manisa'nın deprem direncinin artırılmasının zorunluluğuna vurgu yaptı.


Manisa Genç İş İnsanları Derneği'nin düzenlediği "Manisa Depreme Hazır mı?" isimli panele konuşmacı olarak katılan Görür, Manisa'nın jeolojik ve tektonik özelliklerine değindi. Panelde, şehrin konumlanışının deprem riskini artıran faktörlerden biri olduğuna dikkat çekti.


Depremlerin kaçınılmazlığı hakkında konuşan Prof. Dr. Görür, Manisa'nın sadece zamanla depremle karşılaşacağını ve bunun beklendiği zaman ya da yolla ilgili olmayıp, doğanın bir gerçeği olduğunu belirtti. Görür, deprem geçmişinden ders çıkarılması gerektiğini ve bu afetlere karşı dirençli bir şehir oluşturmanın yerel halk ve mülk sahiplerinin sorumluluğunda olduğuna işaret etti.


Deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi ve buna karşı önlem alınması gerektiğine vurgu yapan Görür, deprem olgusunun doğanın bir parçası olduğunu ve bunu engellemenin mümkün olmadığını, ancak afetin etkilerinin azaltılabileceğini vurguladı. Depreme dayanıklı bir şehrin oluşturulması için bölgenin jeolojik ve topografik yapısının iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.