Gaziantep'te Fıstık Ağaçları, Badem Ağaçları Tarumar Oldu!

Gaziantep'te Fıstık Ağaçları, Badem Ağaçları Tarumar Oldu!
Gaziantep'te havaların istikrarsızlığı bitkilerin de kimyasını bozdu. Ağaçlar erken gelen bahar havasına aldanarak açtıkları çiçek ve yaprakları rüzgarın da etkisiyle dökmeye başladı.

Ozon tabakasının delinmesi ve sera gazlarının etkisiyle oluştuğu iddia edilen iklim değişimleri ve hava durumlarının istikrarsızlığı, etkilerini sadece meteoroloji olaylarında değil bitkiler başta olmak üzere canlılar dünyasında da kentisini göstermeye başladı.

Gaziantep'e sonbahar geri geldi!

Bu değişikliklerin ve etkilerin son örneği Gaziantep'te yaşanıyor. Doğal hayatta meydana gelen değişimleri gözlemlemek için içok büyük bir bilim adamı ya da süper bir gözlemci olmaya gerek yok.

Kışın yağmayan kar. Erken ya da geç gelen yağmurlar, sıcaklar, mevsim dışı sert rüzgarlar doğal yaşamın olağan akışını da bozmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda erkenden çiçek ve yaprak açarak Gaziantep'i gelin gibi süsleyen ağaçlar bu etkilenmeyi en bariz şekliyle yaşıyor.

Gaziantep'e sonbahar geri geldi!

Aniden bastıran aşırı sıcakların ardından gelen yağmurlar ve sürekli yön değiştirerek esen sert rüzgarlar, özellikle çiçekli ağaçlara büyük zarar verdi. Dökülen çiçekler ve yaprakların sıcak esen rüzgarın da etkisiyle kuruyarak kuytu bölgelerde toplanması, sonbahar manzalarını anımsattı. Oluşan görüntüler parklara çıkan vatandaşların ve fotoğraf meraklılarının ilgisini çekse de, dökülen çiçeklerin ve kimyası bozulan bitkilerin, hasat mevsimine nasıl etki edeceği henüz bilinmiyor.

Bu hafta beklenen güçlü yağmurlar ve rüzgarın ise durumu daha vahim hale getirmesinden endişe ediliyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum