Gaziantep'te Araç Sahipleri DİKKAT! TÜVTÜK'ten Yeni Kurallar

Gaziantep'te Araç Sahipleri DİKKAT! TÜVTÜK'ten Yeni Kurallar
Türkiye'de araç sayısıyla 10. sırada yer alan Gaziantep'te vatandaşlat araç muayene konusunda yeni gelişme var mı diye en çok araştırma yapan iller arasında... Araç muyenede yeni gelişmler haberimizde

Türkiye'de artan araç sayısı göz önünde bulundurularak, güvenlik ve çevre duyarlılığını artırmak adına muayene prosedürlerini güncelleyen kurum, özellikle yeni araç sahipleri için anlam ifade eden bu değişikliğin sektöre olumlu katkılar sunacağını belirtti.


Sıfır araç sahiplerini sevindiren bu gelişmenin ardından, TÜVTÜRK araç muayene sürelerinde de yeni bir düzenlemeye gidildiğini açıkladı. İlk üç yıl boyunca muayene zorunluluğu olmayacak sıfır araçlar, belirlenen sürenin sonunda TÜVTÜRK istasyonlarında kapsamlı bir kontrol sürecinden geçirilecek. Bu değişiklikle, araç sahiplerine zaman ve maliyet avantajı sunulması hedeflenirken, trafik güvenliğinin de üst seviyede tutulması amaçlanıyor.


Artık, sıfır kilometre araç sahipleri, ilk 3 yıl için herhangi bir muayene zorunluluğu olmadan yola devam edebilecekler. Ancak bu süre zarfının sonunda, araçlarını düzenli olarak muayene ettirmeleri gerekecek. TÜVTÜRK bu sayede, hem araçların trafik güvenliğini sağlamayı hem de araç sahiplerinin üzerindeki mali yükü hafifletmeyi hedefliyor. Yeni uygulamanın hem bireyler hem de otomotiv sektörü için olumlu sonuçlar doğuracağı bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.