B Sınıfı Ehliyet Sahipleri Sevinçte: Sadece Motosiklet Değil O Araçların Hepsini Kullanabilecekler

B Sınıfı Ehliyet Sahipleri Sevinçte: Sadece Motosiklet Değil O Araçların Hepsini Kullanabilecekler
10 Şubat tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde gerçekleştirilen Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik sayesinde B sınıfı ehliyet sahipleri için yeni bir dönem başladı.

Düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahipleri, artık sadece otomobiller ve taksi türü araçlar değil, belirlenen motor hacmine sahip diğer taşıt türlerini de kullanabilecekler.


Bu yeni yönetmelik, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir konuyu içeriyor ve ehliyet sahiplerinin kapsamını genişletiyor. Daha önceden B sınıfı ehliyet ile sadece en fazla 50 cc motor hacmine sahip motosikletleri kullanabilen sürücüler, artık hiçbir ek ücret ödemeksizin 125 cc'ye kadar olan motosikletleri de kullanabilecekler.


Ancak yönetmelik değişikliği sadece motor hacmi ile sınırlı kalmıyor; B sınıfı ehliyet sahiplerine yeni yetkiler, ehliyet sınıflarının genişletilmesi ve ehliyet alma yaşında yapılacak olası değişiklikler de önemli unsurlar arasında yer alıyor.


Trafikte daha fazla araç çeşitliliği oluşturarak, yoğunluk sorununa bir çözüm getirme amacı güden bu karar, toplumun farklı kesimlerinde çeşitli tepkilerle karşılandı. Kimi motosiklet kullanıcıları tarafından sevinçle karşılanan bu gelişme, bazı sürücüler tarafından ise kaygıyla değerlendiriliyor.


Trafikte bazı motosiklet sürücülerinin uygun olmayan davranışlar sergilediğini belirten ve "Hindistanlaşma" olarak tanımlanan trafik düzenindeki bu değişikliklerin olumsuz sonuçlar doğurabileceğini düşünen sürücüler, trafikteki dengenin bozulmasından endişe ettiklerini ifade ediyorlar.


Yeni yönetmeliğe göre, B sınıfı ehliyet sahipleri, gerekli yeterliliği basit sınavlarla kanıtladıkları taktirde ek bir harç ödemeden A1 sınıfı ehliyeti de ehliyetlerine ekleyebilecekler ve böylece yeni haklardan faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum