Gaziantep'in Asırlık Gazetesi 'SABAH'ta Pes Etti! Antep'in en eski yerel gazetesi basılı yayın hayatına son verdi

Gaziantep'in Asırlık Gazetesi 'SABAH'ta Pes Etti! Antep'in en eski yerel gazetesi basılı yayın hayatına son verdi
Sabah Gazetesi, 78 yıllık basılı yayın hayatına bugün nokta koydu.

Gaziantep'te 1946 yılında 'Gaziyurt' adıyla kurulan ve 2 Şubat 1962'de şu anki ismiyle yayın hayatına devam Sabah Gazetesi, 78 yıllık basılı yayın hayatına bugün nokta koydu. '1946 - 2024' başlığıyla okurlarına veda eden gazete, artık sadece dijitalde yayın yapacak.

40 yıl önce muhabir olarak çalışmaya başladığı Sabah Gazetesi’nin 35 yıldır Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Nurgün Balcıoğlu, bu süreçte ciddi sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldığını anlattı. Ekonomik ve siyasi koşulların hem yerelde hem de ulusalda gazetecilik yapmayı iyice zorlaştırdığını belirten Balcıoğlu, "Ülkenin hem genel siyasi ve ekonomik tablosu hem de yerel bazda soruların katmerlenerek ağırlaşması nedeniyle direnerek ve büyük yüklerin altına girerek devam ettim. 2019 yılında gazetemizin sahibi Aykut Tuzcu'yu kaybettikten sonra bütün yük bana kaldı. Koşullar daha da ağırlaştı. Amacım Sabah'ı 80 yaşına getirip öyle bırakmaktı ama koşullar daha fazla direnmeme müsade etmedi" diye konuştu.

ekran-resmi-2024-02-20-09-53-49.png

‘BASILI YAYINA SON VERMEMEK İÇİN ÇOK DİRENDİM'

Yerel gazeteciliğin önemine vurgu yapan Balcıoğlu, "78 yıllık bir süreç. Kırk yılımı bu süreçle geçirmişim. Bu noktaya gelmek insanı çok sarsıyor, üzüyor. Basılı yayına son vermemek için çok direndim. İki aydır psikolojik olarak kendime terapi ediyorum. Gazeteyi basan matbaanın kapanma sürecine girdiğini öğrenince dedim ki 'artık daha fazla direnmenin bir anlamı yok.' Her şeyin bir sonu var. Ama dijitalde yayınımızı devam ettireceğiz diye kendimi teselli ediyorum" dedi.

Kaynak: Artıgerçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.