Hakkari Sallandı: 4.4'lük Deprem Coğrafyamızı Uyardı! Prof. Görür ve Prof. Ercan'dan Acil Değerlendirmeler

Hakkari Sallandı: 4.4'lük Deprem Coğrafyamızı Uyardı! Prof. Görür ve Prof. Ercan'dan Acil Değerlendirmeler
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde en büyüğü 4.4 olmak üzere 4 deprem meydana geldi. Depremin ardından uzmanlar Prof. Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremi değerlendirdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi, 4 depremin meydana geldiği ve en büyüğünün 4.4 büyüklüğünde olduğu art arda sarsıntılarla karşı karşıya kaldı. Deprem sonrasında, ünlü uzmanlar Prof. Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin detaylarını ve önemini değerlendirdiler.

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, Yüksekova'nın merkez üssü konumunda yaşanan deprem, 5.74 km derinlikte kaydedildi. Yaşanan sarsıntı, Hakkari'nin yanı sıra çevre illerde de hissedildi. Depremle birlikte, ilk büyük sarsıntının ardından yarım saat içinde üç deprem daha meydana geldiği bilgisi verildi.


Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan depremle ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Prof. Ercan, "Hakkari Depremini beklerken bugün M4,4 oldu. Yapılar ile yer jeofizikçilerce hızla taranmalı, rezonans ölçüleri tez alınmalı. Yıkıma duyarlı olanlar depremi beklemeden yıkılmalı. TOKİ hızla konut yapmalı. Kimse ölmesin, acılar yaşanmasın artık. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir." şeklinde bir açıklama yaptı.


Deprem uzmanı Prof. Naci Görür ise, yaşanan depremin önemine dikkat çekerek, "Bu sabah Hakkari-Oğul'da 4,5 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı üzerinde. Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra çok sıkıştı." ifadelerini kullandı. Prof. Görür, deprem kuşağındaki gerilimin ve sarsıntıların devam edeceğine işaret eden uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum