Gaziantep'te Ağır Hasarlı Ve Orta Hasarlı Bina Sayısı Kaç? İŞTE O RAPOR!

Gaziantep'te Ağır Hasarlı Ve Orta Hasarlı Bina Sayısı Kaç? İŞTE O RAPOR!
Hacettepe Üniversitesi, Asrın Felaketi’nden etkilenen illerdeki hasarlı bina dağılımlarına ilişkin raporunu açıkladı. Ağır hasarlı ve acil yıkılacak durumda olan hasarlı bina oranının en yüksek olduğu il Malatya olurken, Gaziantep ise 5’inci sırada.

Hacettepe Üniversitesi, Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen Şehirlerdeki Bina Hasar Dağılımlarını açıkladı. 16 Mart 2023 tarihi verileri doğrultusunda hazırlanan raporda, depremden hasar alan binaların durumlarına ilişkin veriler yer aldı.

Malatya İlk Sırada

Buna göre Yıkılmış/Acil Yıkılacak durumda olan ve Ağır Hasarlı Bina Oranının en yüksek olduğu iller belli oldu. Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre, ağır hasarlı ve yıkılmış ve acil yıkılacak duruma olan bina oranının en yüksek olduğu il Malatya oldu. Malatya’yı Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep takip etti.

ekran-resmi-2024-02-06-19-00-06.png

Gaziantep’te Acil Yıkılacak Bina Oranı Yüzde 2,14

Buna göre Gaziantep’te Yıkılmış/Acil Yıkılacak durumda olan binaların oranı yüzde 2,14, Ağır Hasarlı binaların oranı ise yüzde 5,15 oldu. Kentte hasarsız binalar yüzde 66,41, hafif hasarlı yüzde 23,04 ve orta hasarlı bina oranı ise yüzde 2,75 oldu.

ekran-resmi-2024-02-06-19-00-29.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.