Bakan Uraloğlu: Gaziantep hızlı tren hattı ile Adana-Gaziantep arasında seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya inecek

Bakan Uraloğlu: Gaziantep hızlı tren hattı ile Adana-Gaziantep arasında seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya inecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu “Trafik kazalarında, 100 milyon taşıt-kilometre başına düşen ölüm sayısında 20 yılda yüzde 81’lik bir azalma olmuştur”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Trafik kazalarında, 100 milyon taşıt-kilometre başına düşen ölüm sayısında 20 yılda yüzde 81’lik bir azalma olmuştur” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. Uraloğlu, komisyon üyelerinin yapacağı her türlü eleştiri, katkı ve değerlendirme için teşekkür etti. Uraloğlu, Bakanlığın 18‘i Genel Müdürlük olmak üzere 32 birimden oluştuğunu belirtti. Uraloğlu, ülke genelinde 2. Bin 150 şantiyede toplam 224 bin kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.

“201 kilometre uzunluğundaki Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında hızlı tren hattı çalışmaları devam etmektedir. Proje tamamlandığında, Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul 2 saat 15 dakika olacaktır. Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye inerek seyahat süresi yaklaşık 3 buçuk saate düşecektir. 313 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep hızlı tren hattı ile Adana-Gaziantep arasında seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya inecektir.

Kaynak : İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.