Ak Parti'de 3 dönem kuralı uygulanması kesinleşti mi?

Ak Parti'de 3 dönem kuralı uygulanması kesinleşti mi?
Ak parti Gaziantep'te 3 dönem kuralı uygulanacak mı?

Gaziantep’te şu anda siyasette en çok Ak Parti’deki belediye başkanlarında 3 dönem kuralı tartışılmaya devam ederken büyük ihtimalle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun 3 döneme takılıp yerine de başkan yardımsıcı Cuma Güzel’in son dakikada aday adaylığı için başvurusu dikkat çektiği belirtildi. Böylece Şahinbey ve Şehitkamil’de 3 dönem kuralının gerçekleşeceği sinyalide verildi.

CUMA GÜZEL KİMDİR?

20.09.1964 Gaziantep’te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantep’te tamamladı.

1982 yılında ticaret hayatına atılarak ithalat ve ihracat yapmaya başladı. AK Parti Kurucuları arasında yer alan GÜZEL, 2003 yılında AK Parti Şehitkamil İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2004 yılındaki yerel seçimlerde Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi seçildi. AK Parti tarafından 2008 yılında başlattığı Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi’nde aldığı puanla Türkiye ve Gaziantep 1’incisi oldu. 2008-2011 yılları arasında Ak Parti Şehitkamil İlçe Bşakanlığı görevini üstlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve GASKİ Spor As Başkanlığı yaptıktan sonra 6 yıl Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanlığı görevini üstlendi.

2014 Yerel seçimlerinde Şahinbey Belediye Meclis Üyesi seçildi. Aynı yıl Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başladı ve halen görevine devam etmektedir.

Cuma GÜZEL, ayrıca Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanlığı ve Gaziantep Polis Teşkilatını Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

Cuma GÜZEL evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kaynak : Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.