Gaziantep sokaklarında KORUMASIZ GEZEN MİLLETVEKİLİ İNCETAHTACI VE adeta Bedri İncetahtacı’nın VEDA MEKTUBU

Gaziantep sokaklarında KORUMASIZ  GEZEN MİLLETVEKİLİ İNCETAHTACI VE adeta Bedri İncetahtacı’nın VEDA MEKTUBU
Gaziantep'in sevilen milletvekililerinden ve Yıllar önce caddelerde çakar ışıklı ve korumalarla gezmeyen adam BEDRİ İNCETAHTACI mezarı başında anıldı!

Gaziantep'in her yönüyle gerek mahalle aralarında gençlere o dönemlerde yaygınlaşmaya başlayan uyuşturucu maddeler konusunda verdiği öğütlerle ve ahlaki kavramlarla binlerce genci düştüğü bataklıktan kurtaran M. Bedri İncetahtacı...

Gaziantep'in en sevilen milletvekililerinden olan merhum Bedri İncetahtacı mezarı başında sevenleri tarafından anıldı. Merhum İncetahtacı'nın Gaziantep'e önemli hizmetleri bulunduğu belirtilirken İncetahtacı Ankara'da geçirdiği elim bir trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

ssd2.jpg

Sır Dolu Vefatı:

Mehmet Bedri İncetahtacı, 21 Kasım 1999’da Ankara’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Vefatı geride soru işaretleri bıraktı. Evli, 2 çocuk babasıydı. İncetahtacı'nın cenazesi, Gaziantep'te toprağa verildi. Cenazede büyük izdiham yaşandı.

İncetahtacı için, ailesinin isteği üzerine mecliste tören yapılmazken, Gaziantep'teki cenaze törenine, FP Genel Başkanı Recai Kutan başkanlığındaki 100'e yakın FP milletvekilinin dışında DSP, MHP, ANAP, DYP ve CHP'li çok sayıda politikacı ile yasaklı lider Necmettin Erbakan ve yine yasaklı eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı.

ssd.jpgTHY'den kiralanan özel bir uçakla getirilen İncetahtacı'nın cenazesini karşılamak için yaklaşık 3 bin kişi, 2 bin araçlık bir konvoyla Gaziantep Havalimanı'na akın etti. Mehmet Bedri İncetahtacı'nın eşi Rahaf, çocukları 17 yaşındaki Yahya ile 19 yaşındaki Abdullah da izdihamın bitmesinden sonra uçaktan inebildi.

Babası Bayıldı

İncetahtacı'nın babası Yahya ve annesi Delal İncetahtacı sinir krizleri geçirdi. Baba İncetahtacı baygınlık geçirdi. Polislerin omuzlarında taşınan tabuta FP'liler tekbir getirerek ambulansa kadar eşlik etti. Havalimanındaki karşılamada, Vali Muammer Güler, ANAP, DSP, MHP ve FP Gaziantep milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Celal Doğan ve diğer il yöneticileri hazır bulundu. Ulucami'de kılınan namazdan sonra, İncetahtacı'nın cenazesi tekbir getirilerek, asri mezarlıkta toprağa verildi.

Şüpheler Konuşuldu

Birçok FP milletvekili dünkü cenaze töreni sırasında trafik kazasının oluş şekline ilişkin kuşkularını dile getirdiler. Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata, İncetahtacı'nın otomobilinin 200 metre sürüklenmesine karşın 1 metrelik fren izinin bile bulunmadığına dikkat çekti. Rize milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, ‘‘Olaydan sonra bölgeye giden polisler ilk telsiz anonslarında Susurluk Komisyonu üyesi milletvekili Bedri İncetahtacı trafik kazasında öldü diyorlar’’ dedi. Berlin'de bulunan ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ise İncetahtacı'nın ölümünün, Susurluk Komisyonu'ndaki göreviyle ilgili olduğunu sanmadığını söyledi.

İşte M. s Bedri İncetahtacı’nın Mektubunun Tam Metni!

TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve 21. Dönem Gaziantep Milletvekili Mehmet Bedri İncetahtacı, 21 Kasım 1999’da Esenboğa Havalimanı’na giderken, oldukça kuşkulu ve soru işaretlerini barındıran bir kaza sonucu hayatını kaybetti.

Geçen onca zamanın ardından soru işaretleri hâlâ cevabını bulmadı.

Mehmet Bedri İncetahtacı, ölümüne sebep olan kazadan kısa bir süre önce dönemin Fazilet Partisi Genel Başkanı M. Recai Kutan’a verdiği bir mektupta ülkedeki gizli yapılara işaret etmişti. İşte o mektubun tam metni;

ekran-resmi-2023-11-21-21-22-57.png

“Sayın Genel Başkanım, Susurluk olayları ile kamuoyuna mal olan hukukdışı organizasyonların, belli metot ve şekillerle devlete hulul etmesi şeklinde tarif edilmesi mümkün olan gelişmelerin neticesinde tespit edilen hususlar ve öneriler aşağıya derc edilmiştir Bilgilerinize saygıyla arz olunur.”

* “Birbirinden kopuk ve farklı olarak görülen tüm bu olaylar aynı anlayışın ürünüdür. Bu anlayış; tüm dünyaya sirayet etmiş olan ve ülkemizde de uzun yıllardan beri egemen olan devlet idaresinin siyasi etik kurallarından arındırılmış her türlü metodu mübah gören menfaate dayalı bir iktidar mücadelesi şeklinde ifade edilebilir.”

* “Bu anlayış iktidara gelebilmek ve iktidarı korumak için; terör, darbe, kara para aklama ve kullanma, tefecilik, kumarhaneler, mafya ve benzeri unsurları kullanmaktadır.”

* “Bu unsurlar Türkiye’de de çeşitli zamanlarda kullanılmışlardır.”

* “1980 öncesi işçi ve öğrenci hareketleri, iç borçlanma, kumarhaneler, hayali ihracat, faili meçhul cinayetler, usulsüz özelleştirme ve ihaleler bunlara örnek gösterilebilir.”

* “Tüm bu usulsüz gelişmeler ülkemizde mevcut olan hukuki boşluklardan ve siyasi, ahlâki zafiyetlerden kaynaklanmıştır.”

* “Bu anlayışın mümessilleri devlete hulul edebilmek için siyaseti halka dayanmadan yapanları şantaj ve istismar yoluyla kullanmışlardır.”* “Geçen zaman içerisinde vahşi kapitalist uygulamaların bu anlayışı besleyen ve buna karşı toplumu tepkisiz hale getiren en ciddi kaynak olduğu tespit edilmiştir.”

* “Vahşi kapitalist uygulamaları siyasette metot olarak benimseyenler ve siyaseten ahlâki zafiyeti meşru görenler farklı ölçüler içerisinde çeteleşmeye katkıda bulunmuşlardır.”

* “Son iki yıldan beri kamuoyuna yansıyan bu konu ile ilgili bütün bilgiler ve gelişmeler devlet yapısının çeteleşmeyi kaldıramamasından ve Susurluk ilçesinde meydana gelen trafik kazasının gerçekten bir kaza olmasından kaynaklanmıştır.”

* “Hükümet; Türk siyasetine musallat olan ‘bir şey yapmadan yapıyor gibi görünme’ anlayışını çetelerle mücadelede de göstermektedir. Şu ana kadar hükümet gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Susurluk Araştırma Komisyonu’nun tespit ettiği esaslara ve çözümlere ve gerekse de Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş’ın hazırladığı raporun esaslarına ve çözümlerine paralel hiçbir adım atmamıştır. Aksine, bu işin çözümünü sağlayacak ana noktalardan uzak kalmayı tercih etmiş ve çeteleşmeyi geliştirecek, cesaret verdirecek davranışlar içerisinde olmuştur. 30 Eylül 1998 Mali Miladıyla kara paranın aklanmasına yeniden çok büyük bir imkân verilmiştir. 21.10.1998 tarihinde baskılara dayanamayarak RTÜK yasasını tekrar Meclis gündemine getirerek Türkiye’de hâlâ çeteleşmeyi gerekli gören anlayışın egemen olduğunu ilan etmiştir.”

* “Bütün bunlara rağmen eğer hükümet temiz toplum talebinde samimi ise bu konuda atacağı makul ve gerekli her adımda Meclis’i ve toplumu yanında görecektir.”

* “Bu adımların ilki; hiçbir sınırlamayı kabul etmeden yukarıda sayılan bütün konularda ve benzeri gelişmelerde hukuk dışına çıkmayı devlet için mübah gören bütün bürokrat ve siyasilerin teşhir edilmesi gerekir. İkinci adım olarak, bu anlayışın mahkûm edilebilmesi için yüksek standartlarda Türkiye Büyük Millet Meclisi ve akademik seviyede ilmi ve siyasi çalışmaların başlatılması gerekir.”

* “Hükümetin ve diğer kuruluşların ellerindeki tüm bilgi ve belgeleri zaman geçirmeden ve ilerde şantaj aracı olarak kullanmak gayesini gütmeden en acil şekilde topluma ve yargıya teslim etmesi gerekir.”

* “Dünyada bu mücadeleyi yapanların başarıyı elde ederken uyguladıkları metotların benzerleri Türkiye şartlarına adapte edilerek uygulanması sağlanmalıdır.”

* “Temiz bir topluma ulaşmanın yolu toplumu temyiz edebilen bir toplum haline getirebilmekten geçer. Bu sebeple tüm devlet kurumları ve faaliyetleri, tüm siyasi partiler ve dernekler ve onların faaliyetlerinin şeffaf hale getirilmeleri kaçınılmazdır.”

ERBAKAN HOCA CENAZEYE KATILMIŞTI

* mehmet Bedri İncetahtacı, 22 Kasım 1999 tarihinde Gaziantep’te dualarla, tekbirlerle gözyaşlarıyla defnedildi. Cenaze törenine, Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve 100’e yakın FP milletvekilinin dışında DSP, MHP, ANAP, DYP ve CHP’li çok sayıda politikacı ile Milli Görüş lideri, Refah-Yol Hükümeti Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Allah (C.C.) rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

KUŞKULU ÖLÜMLER!

* Mehmet Bedri İncetahtacı-Fazilet Partisi Gaziantep milletvekili: “Amerika en büyük engeldir bir ülkede; ABD istediğini Başbakan yapar, istediğini Cumhurbaşkanı…” (İncetahtacı, bu analizi yaptıktan beş gün sonra kuşkulu bir trafik kazasında vefat etti.)

* Turgut Özal-eski Cumhurbaşkanı: “Musul ve Kerkük bizimdir. Bunu dünya biliyor, alacağız!” (Özal, bu ifadesinden on gün sonra öldü!)

* Recep Yazıcıoğlu-Denizli Valisi: “Denizli’de artık bundan sonra cafe ve benzeri yerlerde İngilizce isim kullanılmayacak, yani cafe değil kahve yazılacak!” (Yazıcıoğlu, böyle konuştuktan bir hafta sonra başkent Ankara’ya giderken trafik kazasında öldü!)

* Bahtiyar Aydın-eski Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı: “Bu dış mihrakların büyük bir oyunu, sakın inanmayın, kanmayın, kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Bu ülke kolay kazanılmadı. Çanakkale’de dedelerimiz omuz omuza can vererek kazandılar. PKK bitecek, bu ABD oyunu son bulacak!” (Bahtiyar Aydın paşa bu demeci verdikten on gün sonra keskin nişancı silahı ile sırtından vurularak şehit edildi.)

* Adnan Kahveci-eski Maliye Bakanı: “Bizim bağımsız olmamız için Amerika ve IMF’den kurtulmamız lazım.” (Adnan Kahveci, bu değerlendirmesinden iki gün sonra kuşkulu bir trafik kazasında öldü!)

* Eşref Bitlis-eski Jandarma Genel Komutanı: “Amerika’nın İncirlik’ten kalkan uçakları PKK’ya yardım dağıtıyor!” (Eşref Bitlis paşa, bu açıklamayı yaptıktan dört gün sonra şüpheli bir uçak kazasında şehit oldu.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.