Elektrikli Araçlar Kapışılıyor! TOGG REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR! İşte En Çok Tercih Edilen Modeller!

Elektrikli Araçlar Kapışılıyor! TOGG REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR! İşte En Çok Tercih Edilen Modeller!
Türkiye'de elektrikli araç satışlarında dikkat çekici bir artış yaşanıyor. 2023 yılı Ekim ayında, elektrikli SUV modelleri satışlarda ilk sıralarda yer aldı.

Türkiye'de Elektrikli SUV Modellerinin Artan Popülerliği

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından açıklanan verilere göre, Ekim ayında Türkiye'de 3.567 adet elektrikli SUV satışı gerçekleşti. Bu rakam, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 215,9 artış anlamına geliyor.

En Çok Hangi Elektrikli Araç Satıldı?

Elektrikli SUV satışlarında ilk sırada yer alan TOGG T10X V2, 2023 yılının Ekim ayında 3 bin 567 adet satışla rekor kırdı. Fiat Egea Cross, 3 bin 410 adet satışla ikinci sırada yer alırken, Nissan Qashqai 2 bin 119 adet satışla üçüncü sırada yer aldı. Peugeot 2008, 1710 adet satışla dördüncü sırada yer alırken, Chery Tiggo 8 Pro, 1710 adet satışla beşinci sırada yer aldı.

Elektrikli SUV satışlarında ilk sırada yer alan TOGG

Elektrikli SUV satışlarında ilk sırada yer alan TOGG T10X V2, Türkiye'nin yerli otomobili olma özelliğini taşıyor. Fiat Egea Cross, Türkiye'nin en çok satan otomobillerinden biri olma özelliğini taşıyor. Nissan Qashqai, Avrupa'nın en çok satan SUV modellerinden biri olma özelliğini taşıyor. Peugeot 2008, Avrupa'nın en çok satan B-SUV modellerinden biri olma özelliğini taşıyor. Chery Tiggo 8 Pro, Çin'in en çok satan SUV modellerinden biri olma özelliğini taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.