Skandal deprem yarışması! Yarışmaya Sosyal Medyada Tepki Yağıyor

Skandal deprem yarışması! Yarışmaya Sosyal Medyada Tepki Yağıyor
İnönü Üniversitesi’nin Deprem Öyküleri yarışması büyük tepki topladı..

İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, X hesabından paylaştığı Malatya merkezli İnönü Üniversitesi’nin Deprem Öyküleri adlı yarışma açtığı ve bu yarışmanın resmen depremzedelerle ilgili alay edici bir durum oluşturduğunu ve bundan dolayı da bu skandal yarışmayı iptal edilmesini istediğini açıkladı.

İnönü Üniversitesi'nin, Deprem Öyküleri yarışması yanlışı

İnönü Üniversitesi’nin Deprem Öyküleri yarışması tepkilerin çığı gibi büyürken, bu acı öykülerden yarışma düzenlendiğini söyleyen Gürban, bu skandal yarışmanın çok üzücü olduğunu ve İnönü Üniversitesi’ni kınadığını açıkladı.

ekran-resmi-2023-11-15-11-39-40.png

Yarışma sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremin etkilerinin ve izlerinin görüldüğü, enkaz kaldırma çalışmalarının halen devam ettiği ve temiz içme suyuna erişim problemi yaşanan Malatya'da İnönü Üniversitesi tarafından Deprem Öyküleri yarışması düzenleniyor. 30'a yakın akademisyen ve yazar da bu yarışmada seçici kurulda yer alıyor.

Depremde onlarca öğrencisini kaybeden İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen öykü yarışması öğrenciler başta olmak üzere sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.