Gaziantep ve MARAŞ DEPREMİ ve Simpsons! KAHİN SIMPSONSLARDAN '7.8'lik MARMARA DEPREMİ kehaneti

Kahramanmaraş merkezli 2023'de yaşanan depremler dahil, yıllar önce 2020'de COVID-19 salgını, ve 2023'ten 2026'ya kadar iklim krizine işaret eden Simpsons çizgi filmi bu kez İSTANBUL'DA 7,8 şiddetinde depremi işaret etti

Dizi, daha önce de birçok kehaneti başarıyla öngörmüştü. Örneğin, Donald Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri başkanı olacağı, 2017'de İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılacağı ve 2020'de COVID-19 salgınının patlak vereceği gibi birçok politik ve sosyal olayı önceden tahmin etmişti.

Bunun yanı sıra, teknolojik gelişmeleri ve ünlülerin gelecekteki olaylarını da bazen şaşırtıcı bir doğrulukla betimlemişti. Örneğin, tablet bilgisayarların icat edileceğini, akıllı telefonların ortaya çıkacağını ve Lady Gaga'nın bir pop yıldızı olacağını tahmin etmişti.

Kahramanmaraş depremi kehaneti

The Simpsons, 2023 yılında Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremi de önceden tahmin etmiş olabileceği iddia edildi. İddiaya göre, dizideki bir bölümde, Springfield kasabasında 6.3 büyüklüğünde bir deprem olduğu ve bu depremde 46 binden fazla kişinin öldüğü gösteriliyor.

Bu iddia, sosyal medyada büyük bir tartışmaya yol açtı. Bazıları, dizinin gerçekten de geleceği tahmin edebildiğini savunurken, diğerleri bunun sadece bir tesadüf olduğunu iddia etti.

Marmara depremi kehaneti

Daha sonra, The Simpsons'ın Marmara depremini de önceden tahmin ettiği iddia edildi. İddiaya göre, dizideki bir bölümde, Springfield kasabasında 7.8 büyüklüğünde bir deprem olduğu ve bu depremde 100 binden fazla kişinin öldüğü gösteriliyor.

Bu iddia da sosyal medyada büyük bir tartışmaya yol açtı. Bazıları, dizinin gerçekten de geleceği tahmin edebildiğini savunurken, diğerleri bunun yine bir tesadüf olduğunu iddia etti.

Simpsonlar'ın kehanetleri gerçek mi?

The Simpsons'ın kehanetleri gerçekten de gerçek mi? Bu soruya kesin bir cevap vermek mümkün değil. Bazıları, dizinin gerçekten de geleceği tahmin edebildiğini savunurken, diğerleri bunun sadece bir tesadüf olduğunu iddia ediyor.

Ancak, dizinin geçmişte birçok olayı doğru bir şekilde tahmin etmiş olması, bu iddiaları güçlendiriyor. Örneğin, dizinin Donald Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri başkanı olacağı tahmini, gerçekte de gerçekleşti.

Diziyi yaratan Matt Groening, kehanetler hakkında yorum yapmaktan kaçınıyor. Groening, dizinin gelecek hakkındaki tahminlerinin sadece birer espri olduğunu söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.