Dünyanın en efsane 50 lokantası' açıklandı: Gaziantep'ten İmam Çağdaş Listede var...

Dünyanın en efsane 50 lokantası' açıklandı: Gaziantep'ten İmam Çağdaş Listede var...
TasteAtlas tarafından hazırlanan ve geleneksel tariflerin izini süren listede bu sene Türkiye’den 6 restoran yer alırken Gaziantep'ten İmam Çağdaş Restoran 35. sırada yer aldı...

TasteAtlas tarafından hazırlanan ve geleneksel tariflerin izini süren listede yer alan Türk restoranları, Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtması açısından önemli bir yere sahiptir. Bu restoranlar, nesiller boyu aktarılan tarifleri kullanarak, Türk mutfağının en lezzetli ve özgün örneklerini sunmaktadır.

Listede yer alan Türk restoranlarından bazıları şunlardır:

  • İmam Çağdaş (Gaziantep): Alinazik kebabıyla ünlü olan İmam Çağdaş, Türkiye'nin en eski restoranlarından biridir. 1887 yılından bu yana hizmet veren restoran, baklavası ve kebabı ile de ünlüdür.
  • Uludağ Kebapçısı (Bursa): İskender kebabıyla meşhur olan Uludağ Kebapçısı, 1964'ten bu yana şehrin en iyi İskender kebabını yapıyor. Cemil ve Celal ustalar tarafından açılan restoran, yarım asırdan fazla süredir Bursa'nın en popüler mekanlarından biridir.
  • 7 Mehmet (Antalya): İç pilavıyla ünlü olan 7 Mehmet, 1937 yılından bu yana hizmet veren bir aile işletmesidir. Restoranın iç pilavı, özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanmaktadır.
  • Sultanahmet Köftecisi (İstanbul): Köftesiyle ünlü olan Sultanahmet Köftecisi, 1920 yılından bu yana hizmet veren bir klasiktir. Restoranın köftesi, dana kıyma ve baharatlarla hazırlanmaktadır.
  • Çiya Sofrası (İstanbul): Ezogelin çorbasıyla ünlü olan Çiya Sofrası, 1987 yılından bu yana hizmet veren bir vegan restoranıdır. Restoranın Ezogelin çorbası, sebze ve baklagillerle hazırlanmaktadır.
  • Hacı Abdullah Lokantası (İstanbul): Hünkâr beğendiyle ünlü olan Hacı Abdullah Lokantası, 1888 yılından bu yana hizmet veren bir tarihi mekandır. Restoranın Hünkâr beğendisi, dana eti ve patlıcanla hazırlanmaktadır.

Bu restoranlar, Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtması açısından önemli bir yere sahiptir. Geleneksel tarifleri kullanarak, Türk mutfağının en lezzetli ve özgün örneklerini sunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.