Gaziantep'te Yollar yetmiyor! HER AY TRAFİĞE 9 BİN ARAÇ ÇIKIYOR! Kentteki otopark ve yol sıkıntısı ise büyümeye devam ediyor.

Gaziantep'te Yollar yetmiyor! HER AY TRAFİĞE 9 BİN ARAÇ ÇIKIYOR! Kentteki otopark ve yol sıkıntısı ise büyümeye devam ediyor.
Gaziantep'te trafik sıkıntısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Trafikte artan araç sayısı devam ederken kentteki otopark ve yol sıkıntısı ise büyümeye devam ediyor.

Gaziantep'te son 3 ayda trafiğe kayıtlı araç sayısı 639 binden 660 bine çıkmış durumda. Aynı zamanda Gaziantep'te ehliyetli vatandaş sayısı da 830 bin.

HER AY TRAFİĞE 9 BİN ARAÇ ÇIKIYOR!

Gaziantep'te yapılan araştırmalara göre trafiğe her ay ortalama 9 bin yeni araç çıkarken bir senede bu rakamın 100 bin civarında artması bekleniyor. Gaziantep'te aynı zamanda hem merkezi konumlardaki yolların yeterli olmaması hem de park yerindeki sıkıntılar Gaziantep trafiğini dayanılmaz hale getiriyor.


EHLİYETLİ SAYISI 830 BİN!

Gaziantep'te ehliyet alan vatandaş sayısı son bir yılda 40 bin arttı. Gaziantep'te her geçen gün artan ehliyet talepleri ise sürücü kurslarının yüzünü güldürüyor. Gaziantep'te faaliyet gösteren özel sürücü kursları artan taleplerden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

OTOPARKLARDA BÜYÜK SIKINTI VAR!

Gaziantep'te bu ay itibari ile ortalama 660 bin araç bulunurken otopark sıkıntısı ise dikkatlerden kaçmıyor. Ortalama bir aracın 5 metrelik bir park yeri kapladığı hesaplandığı takdirde her 25 bin araç için 90 km'lik otopark ihtiyacı olduğu da belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.